Un avion de vanatoare s-a prabusit vineri dimineata in timp ce lua parte la un spectacol aerian in Pucheng, in provincia Shaanxi, aflata in nord-vestul Chinei, transmite CNN. Unul dintre piloti a fost ranit, iar celalalt este dat disparut.

Incident aviaticFoto: Captura LiveLeak

Aparatul de tipul JH-7, cunoscut si sub numele de FBC-1 Leopardul Zburator, s-a prabusit in timpul demonstratiei pe care o efectua si a explodat la impactul cu solul. Martorii au declarat ca, dupa impact, un fum gros putea fi observat la locul in care s-a prabusit aparatul.

Unul dintre piloti a fost ranit, iar celalalt este dat disparut. Nimeni de la sol nu a fost ranit. "Echipele de urgenta inca il cauta pe pilotul disparut", a declarat He Liang, un membru al China International General Aviation Convention, organizatorul spectacolului aerian.

Martorii au declarat ca parasuta pilotului care s-a catapultat nu s-a deschis complet, din cauza altitudinii joase la care se afla.

CNN a relatat ca, in ciuda incidentului, spectacolul aerian a continuat.

Organizatorii urmeaza sa organizeze o conferinta de presa in care sa anunte cauza accidentului si rezultatul operatiunilor de cautare.

Aparatul cu doua locuri este fabricat de Xi'an Aircraft Industry Corp. El este utilizat de armata chineza de la mijlocul anilor '90.

Spectacolul aerian face parte din evenimentul China International General Aviation Convention, care se tine timp de 5 zile in Xi'an, capitala provinciei Shaanxi.