Rusia are propriile proiecte de aparare si este relaxata in ceea ce priveste securitatea, in ciuda controversei cu NATO asupra scutului de aparare antiracheta din Europa, a declarat ministrul rus de externe, Sergei Lavrov, citat de RIA Novosti.

Serghei LavrovFoto: AGERPRES

Lavrov a declarat, in cadrul unui interviu, ca Rusia are suficiente proiecte pentru asigurarea securitatii, insa ministrul nu a oferit mai multe detalii.

"Unii dintre partenerii nostri occidentali intreaba: De ce amenintati...sa angajati lumea intr-o cursa a inarmarii? Este o abordare ambigua, deoarece scutul de aparare antiracheta proiectat de Statele Unite este cel care presupune o cursa a inarmarii", a afirmat Lavrov, facand referire la reticenta NATO de a oferi garantii juridice ca rachetele nu vor fi indreptate impotriva Rusiei.

Rusia si NATO au convenit sa coopereze la sistemul european de aparare antiracheta la Summit-ul de la Lisabona, in noiembrie 2010. Presedintele Dmitri Medvedev a propus atunci un sistem comun, la scara larga, pentru a se asigura ca sistemul NATO nu va fi indreptat impotriva Moscovei.

Moscova a avertizat saptamana trecuta ca va inceta cooperarea cu Washington-ul privind un scut antiracheta in Europa, dupa ce SUA si Spania au incheiat un acord care prevede trimiterea de crucisatoare marine americane in Spania, ca parte a programului de aparare antiracheta.