Cateva sute de persoane s-au adunat joi in centrul Chinei in semn de sprijin pentru miscarea "Ocupati-Wall Street", manifestatiile care denunta lumea finantelor si care s-au extins in mai multe mari orase americane, a anuntat sambata presa de stat chineza, preluata de AFP.

Manifestatia de sprijin, cel mai probabil organizata sub auspiciile autoritatilor locale, a fost organizata in orasul Zhengzhou, capitala provinciei Henan, potrivit cotidianului Global Times.

In fotografiile difuzate pe internet de ziar, apar manifestanti care arboreaza pancarte pe care scrie: "Sustin viguros marea revolutie a poporului american impotriva Wall Street".

Capitalismul duce direct la impas, spune un tanar citat de Global Times, un cotidian recunoscut pentru nationalismul sau.

Manifestatiile Ocupati-Wall Street au adunat cateva mii de protestatari, de mai multe saptamani, in Statele Unite. Miscarea, care s-a concentrat initiat in New York, a izbucnit in ultimele zile si in alte mari orase americane, inclusiv in capitala Washington.