Steve Jobs, avand dureri si prea slabit pentru a urca scarile cu cateva saptamani inainte sa moara, si-a dorit sa inteleaga copiii sai de ce el nu a fost mereu acolo pentru ei, potrivit autorului biografiei sale extrem de asteptate care va fi lansata in 24 octombrie, mai devreme decat fusese anuntat.

Omagiu pentru Steve JobsFoto: Reuters

"Am vrut ca copiii mei sa ma cunoasca", i-a raspuns Jobs lui Walter Isaacson, autorul biografiei sale, nominalizat la premiul Pulitzer, atunci cand acesta l-a intrebat de ce a fost de acord cu scrierea unei biografii amanuntite despre el dupa ce co-fondatorul Apple a dus o viata asemanatoare unui ascet, scrie Reuters.

"Nu am fost mereu acolo pentru ei, si am vrut ca ei sa stie de ce si sa inteleaga ceea ce am facut", a spus Jobs in ultimul interviu acordat lui Isaacson, in casa sa din Palo Alto, California.

Isaacson a declarat ca l-a vizitat pe Steve Jobs pentru ultima data acum cateva saptamani si l-a gasit ghemuit din cauza durerilor intr-un dormitor la parter. Se mutase acolo pentru ca era prea slabit pentru a mai urca pe scari, dar "mintea lui era inca ascutita si umorul sau viu" a scris Isaacson intr-un eseu pentru Time.com, care va fi publicat in revista in data de 17 octombrie.

Steve Jobs a murit, miercuri, la varsta de 56, dupa o lupta lunga cu o forma rara de cancer pancreatic.

Nu au fost dezvaluite informatii despre ceremonia funerara şinu se stie cand va organizacompania Apple o "comemorare" a lui. Oficialii dinSacramentoau declarat cănu vor fi organizate funeralii de statsaupublice.