Ultima fotografie cu Steve Jobs in viata, extrem de slabit din cauza bolii de care suferea, a fost publicata de site-ul TMZ pe 27 august anul acesta, la doua zile dupa anuntul retragerii lui Jobs de la conducerea Apple. Fotografia a fost realizata de site-ul specializat in poze cu celebritati Pacific Coast News si a fost vanduta catre TMZ. Apple a refuzat sa comenteze, insa fotografia a facut inconjurul internetului si a starnit un val de indignare pe Twitter: "Leave Steve alone".

Steve Jobs, doua zile dupa ce si-a dat demisiaFoto: Captura Youtube.com

In plus, au existat voci care au sustinut ca poza ar fi un trucaj.

Pe 25 august, Steve Jobs si-a anuntat demisia de la conducerea Apple: "Am spus intotdeauana ca, daca va veni creodata o zi in care nu imi voi mai putea indeplini sarcinile ca CEO al Apple, voi fi primul care va voi anunta. Din pacate, acea zi a venit", spunea el in scrisoarea prin care isi anunta retragerea din fruntea celebrei companii.

Steve Jobs suferea de mai multi ani de cancer pancreatic. El a trecut printr-un transplant, iar ultimul concediu medical il avusese la inceputul acestui an. In luna martie, Jobs revenise la lucru pentru a prezenta cea mai recenta versiune a iPad, pentru ca in august sa isi anunte retragerea.