Oameni de stiinta din mai multe tari, intre care Rusia si Statele Unite, se vor deplasa in regiunea Kemerova din Siberia pentru a incerca sa-l gaseasca pe Yeti, dupa ce relatarile despre aparitia creaturii legendare au crescut semnificativ in zona in ultimii 20 de ani, transmite NewsCore.

Oameni de stiinta din Rusia, SUA, Canada, Suedia, Estonia, Mongolia si China au fost invitati pentru a studia relatarile despre aparitia creaturii - a carei existenta nu a fost dovedita niciodata - in cadrul unei conferinte ce va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, relateaza postul de radio Vocea Rusiei.

NewsCore scrie ca relatarile despre aparitia lui Yeti in regiunile Kemerovo si Altai, la circa 3.200 de kilometri est de Moscova, au crescut de trei ori comparativ cu 20 de ani in urma.

Oamenii de stiinta estimeaza ca, in prezent, exista cateva zeci de Yeti in zona. In plus, in regiune ar mai fi fost descoperite "alte dovezi ale existentei creaturilor", intre care colibe din crengi, ramuri rasuscite si urme de pasi de 35 de centimetri lungime.

Un grup de oameni de stiinta va fi trimis in muntii din regiune pentru a cauta dovezile existentei lui Yeti. Acesta va fi prima expeditie de acest fel dupa 1958, cand oameni de stiinta de la Academia de Stiinta a URSS au mers in vestul Sibieriei pentru a incerca sa-l gaseasca pe Yeti.

Omul de stiinta rus Igor Burtsev a declarat: "Atunci cand Homo sapiens a inceput sa populeze lumea, a exterminat in mod agresiv pe cea mai apropiata ruda a sa din familia umanoida, Omul de Neanderthal. Totusi, unii dintre Oamenii de Neanderthal ar fi putut sa supravietuiasca pana astazi in unele zone muntoase impadurite, care sunt mai mult sau mai putin accesibile celor mai mari dusmani ai lor".