Actrita si scriitoarea americana Roseanne Barr a declarat intr-un interviu pentru Russia Tpday ca bancherii americani ar trebui sa fie decapitati daca nu isi cedeaza averile ce depasesc 100 de milioane de dolari, transmite realclearpolitics.com. Barr a facut aceste comentarii intr-o interventie in care s-a referit si la felul in care bancile americane ar trebui sa returneze autoritatilor de la Washington banii imprumutati prin planul de salvare din 2008.

Roseanne BarrFoto: Captura RT

Iata cateva dintre declaratiile facute de Roseanne Barr:

* Parte a platformei mele este, bineinteles, ideea ca cei vinovati trebuie sa fie pedepsiti si ca nu mai vrem ca copiii nostri sa-i vada pe cei responsabili ca scapa cu crimele facute. Deoarece acest lucru ii invata pe copii ca nu trebuie sa aiba niciun fel de morala atata timp cat au arme si intimideaza. Nu cred ca aceasta este un mesaj corect

* Va marturisesc ca sunt in favoarea revenirii la ghilotina si aceasta trebuie folosita pentru cei mai vinovati dintre vinovati

* Pentru inceput le-as permite bancherilor vinovati sa aiba posibilitatea sa returneze orice suma peste 100 de milioane de dolari din averea personala, deoarece cred intr-o avere maxima de 100 de milioane de dolari. Si daca ei nu pot fi in stare sa traiasca cu aceasta suma, atunci ar trebui sa mearga in tabere de reeducare, iar daca nici acest lucru nu ajuta, ar trebui decapitati.

Declaratia lui Barr, cunoscuta pentru implicarea in cauze liberale, vine in contextul in care mii de manifestanti ce critica influenta banilor in politica americana si denunta nedreptatile sistemului financiar protesteaza de peste doua saptamani in New York, precum si in alte orase din Statele Unite. Vedete de la Hollywood, precum Michael Moore si Susan Sarandon, s-au oprit sa discute cu manifestantii ce demonstreaza in Districtul Financiar din New York, in timp ce alte staruri si-au exprimat solidaritatea cu protestatarii.