​​O femeie in varsta de 29 de ani din Statele Unite, nascuta surda, a reusit sa-si auda vocea pentru prima oara dupa ce a doctorii i-am implantat un aparat auditiv in ureche, transmite CBS. Sarah Churman a scris pe canalul sau de YouTube ca a purtat dispozitive auditive de la varsta de doi ani, insa niciodata nu a reusit sa-si auda vocea ca in prezent.

Momente impresionanteFoto: Captura YouTube

"Doctorii mi-au implantat un aparat The Esteem Implant in urma cu 8 saptamani. M-am nascut surda si am purtat dispozitive auditive de la varsta de doi ani, insa ele doar te ajuta. Am ajuns pana aici doar citind pe buze".

CBS scrie ca implantul Esteem este incorporat in ureche si functioneaza pe baza vibratiilor din timpan, spre deosebire de majoritatea aparatelor auditive care folosesc microfoane si difuzoare.

Churman a explicat si motivul pentru care vorbirea ei este atat de cursiva: "Intreaga mea viata am fost felicitata pentru cat de bine vorbesc. Nu am cu adevarat un raspuns pentru voi, afara de faptul ca am avut mereu o pasiune pentru citit, pentru gramatica si pentru limba engleza. Pierderea mea de auz a fost/este considerata de la grava la profunda. Am muncit extrem de greu pentru a fi capabila sa interactionez cu altii si sa ma incadrez... singurul lucru pe care il pot spune e ca Dumnezeu este bun".

Sotul femeii a filmat momentele in care Sarah isi activeaza implantul si isi aude vocea pentru prima data.

In iunie 2010, presa din intreaga lume a relatat cazul unui baietel, Jonathan, care a fost capabil sa-si auda mama pentru prima data dupa ce a suferit un implant similar.