Cativa politisti si trecatori din Boca Raton, statul american Florida, sunt considerati eroi dupa ce au reusit sa salveze un baiat in varsta de sase ani, prins sub o masina in urma unui accident, transmite CBS Miami. Dominic DeRoberts, elev in clasa intai, plecase de langa masina bunicului sau si se indrepta spre scoala cand a fost lovit de o masina Pontiac G6, fiind prins sub roata din stanga fata a automobilului.

Operatiune reusitaFoto: Captura CBS

Bunicul baiatului, Bill DeRoberts, a declarat: "Am crezut ca a murit. Apoi l-am auzit tipand si am alergat spre masina". La randul ei, matusa copilului, Coleen DeRoberts, a afirmat ca nepotul sau era prins sub masina, piciorul micutului iesind pe langa motor.

Politistii sosititi la fata locului au reusit sa-l calmeze pe baiat si, cu ajutorul catorva trecatori, au ridicat masina, eliberandu-l pe copil.

Un martor, Ernest Bucinskas, a declarat ca baiatul "era constient, respira, se vedea ca era speriat. I-am spus: Lasa-ne un minut, prietene, si te vom scoate de aici. Fii tare".

Ofiterul Mike Daly, de la Departamentul de Politie din Boca Raton, a declarat pentru postul WPBF-25 ca cei prezenti la locul incidentului "n-au trebuit sa comunice intre ei. Stiam pur si simplu ca trebuie sa ridicam masina de o tona si jumatate si speram ca cineva il va prinde si-l va trage de sub ea".

Operatiunea de salvare a baiatului a fost inregistrata de camerele video aflate intr-una din masinile de politie sosite la fata locului.

CBS Miami a relatat ca una dintre urechile baiatului a fost smulsa in timpul accidentului, dar doctorii au reusit sa o reataseze. De asemenea, unul dintre plamanii baiatului a fost perforat, insa starea lui este stabila.

Soferul masinii nu a fost pus sub acuzare.

La mijlocul lunii septembrie, mai multi trecatori au salvat viata unui tanar motociclist din Statele Unite, ce ramasese blocat sub o masina in flacari. O camera de supraveghere a surprins eforturile dramatice facute de salvatori pentru a ridica masina sub care se afla Brandon Wright.

Atentie, imagini dramatice!