Moussa Ibrahim, purtatorul de cuvant al regimului lui Muammar Gaddafi, a fost arestat de fortele Consiliului National de Tranzitie in timp ce se afla intr-o masina in apropiere de Sirte, orasul natal al fostului lider libian, a anuntat publicatia Independent, citand comandanti militari. Informatii neconfirmate au precizat faptul ca Ibrahim era deghizat in femeie.

Moussa IbrahimFoto: Agerpres

Potrivit surselor, luptatorii CNT din Misrata l-au descoperit intr-o masina in apropiere de Sirte. Informatii neconfirmate au precizat faptul ca Moussa Ibrahim era deghizat in femeie.

Independent noteaza ca Ibrahim a devenit vocea regimului lui Gaddafi, tinand discursuri jurnalistilor straini la hotelul Rixos din Tripoli in timp ce fortele rebele isi continuau inaintarea spre capitala libiana. El a continuat sa faca declaratii chiar si dupa ce a fugit din capitala. La inceputul acestei luni, Ibrahim a afirmat intr-o inregistrare audio: "Am decis fie sa castigam, fie sa murim martiri prin curaj, la fel ca fratii, fiii, femeile si copiii nostri. Vom continua acesta lupta pana vom fi invingatori".

In urma cu doar o saptamana, Ibrahim era citat de postul de televiziune sirian Al-Rai cerandu-le luptatorilor loiali lui Gaddafi sa continue sa reziste in fata trupelor CNT. El a spus ca rebelii sunt "tradatori" si a acuzat NATO ca se foloseste de puterea sa de foc pentru a comite un genocid.

Capturarea lui Moussa Ibrahim a venit in contextul in care fortele actualului guvern au reusit, dupa confruntari violente, sa preia controlul aeroportului din Sirte.