Cristian Popescu-Piedone a anuntat vineri ca-si da demisia din toate functiile detinute in Partidul Conservator, transmite B1TV. Piedone, care este Primar al Sectorului 4 din Bucuresti, a cerut organizarea unui Congres extraordinar al partidului si a anuntat ca vrea sa candideze la sefia formatiunii.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Agerpres

Piedone era prim-vicepresedinte al formatiunii si presedinte al organizatiei de Bucuresti.

El a anuntat ca isi da demisia din functii, deoarece doreste sa candideze la conducerea formatiunii conservatoare.

Cristian Popescu Piedone este al doilea membru al formatiunii care agita apele in PC in ultimele zile. Joi, presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a anuntat ca deputatul Tudor Ciuhodaru, anuntat initial drept candidat PC la Primaria din Iasi, a fost exclus din partid, deoarece "a actionat, in ultimul timp, impotriva PC si a Uniunii Social Liberale". Vineri, Ciuhodaru s-a inscris in UNPR.

Pe 21 septembrie, Popescu-Piedone a anuntat ca nu va candida la postul de primar general al Capitalei, la doua zile dupa ce in interiorul USL a aparut o fisura majora, cu ocazia sustinerii de catre PSD si PNL a lui Sorin Oprescu pentru primaria generala a Bucurestiului. La acel moment, conservatorii s-au delimitat de decizia colegilor de alianta.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a spus atunci ca "saluta si sprijina" decizia lui Piedone.

Iata scrisoarea lui Cristian Popescu-Piedone, asa cum a fost prezentata de B1TV:

"Domnule Presedinte,

Subsemnatul Cristian Popescu - Piedone, Prim Vice-Presedinte al Partidului Conservator, va anunt ca demisionez din toate functiile detinute in cadrul partidului, ramanand un simplu membru, ce isi va achita la zi cotatia.

Totodata, consider necesara convocarea Congresului Extraordinar al Partidului Conservator, in maximum 30 de zile de la data prezentei mele demisii, pentru a da posibilitatea tuturor presedintilor de filiale din tara, de a-si exprima punctul de vedere in ceea ce priveste viitorul partidului, cat si de a alege o noua conducere.

In cadrul acestui congres, imi voi anunta intentia de a candida la presedintia partidului, pentru a resuscita si sprijini evolutia doctrinara cat si pentru a conferi pe deplin acestui partid locul pe care eu consider ca il merita si il poate obtine prin propriile forte, pe esicherul politic romanesc".