​Sindicate si grupari activiste liberale intentioneaza sa se alature manifestantilor din New York care protesteaza impotriva sistemului bancar, relateaza pagina RawStory, citand un material din Crain's New York. Actiunea "Ocupati Wall Street" a debutat in urma cu 10 zile la New York, in Districtul Financiar, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba. Dupa un mars de protest in Los Angeles, manifestatii anti-bancare au avut loc in San Francisco si in fata unei banci JPMorgan din Kentucky.

Protest anti-bancar in San FranciscoFoto: Reuters

Mai multe sindicate, printre care United Federation of Teachers, 32BJ SEIU, 1199 SEIU, Workers United si Transport Workers Union (TWU) Local 100, au anuntat ca vor participa la demonstratii miercurea viitoare. De asemenea, organizatii liberale si activiste, precum The Working Families Party, MoveOn.org, Make the Road New York, the Coalition for the Homeless, the Alliance for Quality Education, Community Voices Heard, United New York si Strong Economy For All, intentioneaza sa se alature si ele protestului care dureaza de doua saptamani.

"Este responsabilitatea organizatiilor progresiste din oras sa-si arate sustinerea si sa faca legatura intre protestul Occupy Wall Street si unele dintre luptele ce se dau azi cu adevarat in metropola", a declarat Jon Kest, director executiv al New York Communities for Change, adaugand ca manifestantii "vorbesc despre probleme despre care incercam sa discutam si noi".

Sustinerea sindicatelor si a organizatiilor de stanga ar putea sa creasca semnificativ numarul participantilor la proteste. RawStory precizeaza ca doar TWU Local 100 are 38.000 de membri. Presedintele sindicatului, John Samuelsen, a declarat ca "intentionam ca de-acum inainte sa fim acolo... Ne vom alatura protestului, stand acolo solidari".

Cateva zeci de manifestanti s-au instalat in Zucoootti Park incepand din 17 septembrie. Actiunea "Ocupati Wall Street" a debutat in urma cu 10 zile la New York, in Districtul Financiar, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba. Sambata trecuta, peste 80 de manifestanti au fost arestati de politistii din New York.

Pe de alta parte, cativa protestatari din Lexington (Kentucky) au manifestat in fata unei banci JPMorgan Chase, exprimandu-si solidaritatea cu manifestantii din Manhattan. "Suntem membri de sindicat, studenti, profesori, veterani, familiii, someri... Suntem cei tineri si cei batrani. Suntem majoritatea. Suntem cei 99%. Si nu vom mai fi tacuti", au declarat ei.

De asemenea, mai multi manifestanti au demonstrat impotriva sistemului bancar si la San Francisco.

O manifestatie similara a avut loc si in Los Angeles, in urma cu cateva zile.

Protest in Kentucky: