Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a ascuns in spatele unui tufis in gradinile Palatului pentru a evita o conversatie cu Nicolae si Elena Ceausescu, in timpul vizitei lor in 1978, relateaza Daily Mail. Dezvaluirea apare in cartea "Our Queen" scrisa de Robert Hardman, corespondent pe teme referitoare la familia regala.

Regina Elisabeta a II-a si Nicolae Ceausescu, la vizita din 1978Foto: Captura YouTube

"Regina a fost nevoita de-a lungul timpului sa suporte multi invitati neplacuti. Oricat de oribili erau prietenii guvernului britanic, era datoria monarhului sa se poarte frumos," scrie Hardman.

"Este un slujitor al statului, ca si noi, si nu are iluzii ca nu ar fi asa", explica si fostul minsitru de externe, Sir Malcolm Rifkind.

Autorul noteaza ca Regina era vadit deranjata cu decizia guvernului de il invita pe dictatorul roman in 1978. Aceasta a istorisit la un pranz, la cativa ani dupa eveniment, ca in timp ce isi plimba cainii in gradina Palatului, i-a zarit pe Nicolae si Elena Ceausescu venind inspre ea, si a decis sa se ascunda dupa un tufis pentru a evita o conversatie cu cei doi.