Avioanele NATO continua sa bombardeze mai multe zone din Sirte, orasul natal al lui Muammar Gaddafi si o fortareata a loialilor fostului regim din Libia, informeaza BBC.

Fortele libiene lanseaza o racheta de la 2 kilometri de centrul orasului SirteFoto: Reuters

Soldatii din cadrul Consiliului National de Tranzitie se confrunta cu o rezistenta acerba din partea fortelor pro-Gaddafi si au trimis tancuri pentru a se apara de atacurile lunetistilor, in incercarea de a inainta spre centrul orasului Sirte. Civilii au inceput sa paraseasca orasul pe masura ce apa, alimentele si medicamentele sunt pe terminate.

Ministrul britanic al apararii a declarat ca aeronavele Royal Air Force si NATO au fost "foarte active" in Sirte si au distrus mai multe obiective militare, inclusiv depozite de munitie. Au existat, de asemenea, atacuri asupra unui depozit de masini, care servea drept baza pentru fortele loiale fostului colonel Gaddafi.

In Bani Walid, un alt oras controlat de fortele pro-Gaddafi, cel putin 11 soldati ai Consiliului National de Tranzitie au fost ucisi de rachetele trupelor fostului lider libian.

"NATO este aici, dar prezenta sa nu este suficienta. Ei scot lansatoarele de racheta, insa acestea sunt imediat inlocuite. Avem nevoie de mai mult ajutor din partea NATO", a afirmat un comandat al CNT. El a adaugat ca atacurile fortelor lui Gaddafi au ingreunat cu mult avansul in oras.

Autoritatile interimare din Libia nu stiu deocamdata unde s-ar putea ascunde Muammar Gaddafi, desi multi dintre apropiatii sai au parasit tara.