Guvernatorul regiunii bulgare Plovdiv a fost nevoit sa-i cumpere o pereche de adidasi premierului sud-coreean, din cauza drumurilor proaste din localitate, transmite Novinite. Garzile de corp ale premierului Kim Hwang-sik au refuzat sa-i permita acestuia sa mearga pe strazile din Plovdiv, de teama sa nu se auto-accidenteze.

Incidentul a fost relatat prima data de site-ul Plovdiv24.bg.

Premierul sud-coreean se afla intr-o vizita oficiala de trei zile in Bulgaria. Marti, in timul intalnirii cu premierul Boiko Borisov, seful Executivului de la Seul a fost invitat la Plovdiv, al doilea oras ca marime din Bulgaria.

"Am pregatit un program prin care sa prezentam orasul nostru minunat, pitoresc. Problema a aparut cand am mers in Orasul vechi si am descoperit ca pietrele cubice erau intr-o stare atata de rea, incat garzile de corp ale premierului Hwang-sik i-au interzis sa calce pe ele cu pantofii cu care era incaltat. Am decis sa mergem la cel mai apropiat magazin si sa-i cumparam o pereche de adidasi, pentru ca distinsul nostru oaspete sa poata vizita Orasul vechi", a spus guvernatorul Ivan Totev.

Oficialul bulgar ar fi declarat, citat de Plovdiv24.bg, ca se simte stanjenit de situatia creata si de faptul ca a trebuit sa explice de ce Primaria din Plovdiv lasa orasul intr-o stare atat de proasta incart vizitatorii trebuie sa aiba pantofi speciali ca sa-l viziteze.