Regizorul Michael Moore le-a transmis manifestantilor din New York care protesteaza impotriva sistemului bancar ca "fiecare reprezinta mii de americani", adaugand ca "sunteti inceputul unui lucru important", relateaza Wall Street Journal. La randul ei, actrita Susan Sarandon si-a exprimat sprijinul pentru manifestantii ce stau de peste 10 zile in Zuccotti Park. Actiunea "Ocupati Wall Street" a debutat in urma cu 10 zile la New York, in Districtul Financiar, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba.

Michael MooreFoto: Agerpres

"Mi se inmoaie inima cand va vad pe toti aici. Fiecare dintre voi reprezinta mii de alti americani. Sa nu va pierdeti speranta, pentru ca puterea noastra vine de la oameni", le-a spus Moore manifestantilor.

Regizorul i-a criticat pe bancherii de pe Wall Street si pe bogati, afirmand ca "au incercat sa puna mana pe democratia noastra si sa o transforme intr-o cleptocratie".

"Acesti oameni de pe Wall Street au jefuit viitorul multor tineri prezenti aici, precum si al copiilor lor inca nenascuti. A fost cel mai mare furt, cu siguranta cel mai mare din timpul meu", a completat Moore.

In acelasi timp, actrita Susan Sarandon a mers marti in parcul Zuccotti, pentru a-si exprima solidaritatea cu manifestantii. "Sunt aici doar ca sa ma informez", a spus actrita in varsta de 64 de ani.

"Ajuta sa te concentrezi pe un singur lucru care sa fie realizat", a spus Sarandon. Protestataii au chestionat-o pe actrita in legatura cu schimbarile climatice, consumerism si economie.

Actrita este o veterana a marsurilor de protest si a actiunilor de nesupunere civila pentru cauze umanitare si liberale, scrie DailyNews, care precizeaza ca Surandon mergea spre aeroport, ea urmand sa zboare in Italia.

Actiunea "Ocupati Wall Street" a debutat in urma cu 10 zile la New York, in Districtul Financiar, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba. Sambata trecuta, peste 80 de manifestanti au fost arestati de politistii din New York.