Heidi, femela-oposum sasie devenita celebra dupa difuzarea unui reportaj legat de Gradina Zoologica din Leipzig, a fost eutanasiata la varsta de 3 ani si jumatate, anunta Le Figaro. Responsabilii Gradinii Zoologice din Leipzig au luat aceasta decizie din cauza problemelor de sanatate de care suferea Heidi, "pentru a o feri de suferinta". Heidi era extrem de populara in Germania, iar pagina sa de Facebook avea in jur de 330 de mii de fani. Ea fusese subiectul a numeroase reportaje de televiziune.

Heidi, oposumul sasiuFoto: Agerpres

Nascuta in Carolina de Nord (SUA), Heidi ajunsese la Zoo Leipzig in mai 2010, alaturi de sora sa geamana Naira si de masculul Teddy.

Heidi a cucerit inimile oamenilor gratie ochilor sai sasii, insa motivul pentru care micutul marsupial avea o astfel de privire nu a putut fi explicat. O posibila explicatie ar fi putut sta insa in talia sa nu tocmai supla, care ar fi putut provoca formarea de grasimi in spatele ochilor.

Oposumul este un mamifer marsupial care traieste in America de Nord, de marimea unei pisici, a carui blana cenusie este foarte cautata.