Gazprom si Naftogaz nu au reusit sa ajunga la un acord in ceea ce priveste revizuirea contractelor de gaz pentru Ucraina, cu toate ca cele doua companii au reusit sa se apropie, a declarat un purtator de cuvant al gigantului ucrainean Naftogaz, potrivit RIA Novosti.

Gazprom vrea ca Romania sa-si sporeasca importurile de gaze rusestiFoto: Agerpres

"Gazprom si Naftogaz nu au ajuns la un acord in legatura cu revizuirea contractelor de gaze", a declarat un purtator de cuvant al Gazpromului. El a adaugat ca negocierile vor continua in aceasta saptamana.

Prim-ministrul ucrainean Mykola Azarov a anuntat ca Rusia a fost de acord sa revizuiasca contractul de gaze incheiat cu Ucraina, dupa cum informeaza agentia nationala de presa ucraineana. Azarov a mai spus, de asemenea, ca Rusia a convenit cu Ucraina alcatuirea unui consortiu intre Ucraina si Uniunea Europeana, cu scopul de a gestiona sistemul de transport al gazelor in Ucraina.

Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici s-a plans in repetate randuri ca actuala formula a pretului gazelor incheiata cu Rusia, in 2009, este inechitabila. El a avut o intalnire in acest sens cu presedintele Dmitri Medvedev si premierul Vladimir Putin, in urma careia s-au inregistrat "progrese importante", potrivit presedintiei ucrainene.