​​Seful Departamentului de Politie din New York a declarat ca, "daca va fi necesar", politistii din oras ar putea dobori avioane folosite intr-un atentat terorist. Intr-un interviu pentru CBS, Ray Kelly a spus ca, dupa atacurile de la 11 septembrie 2001, oficialii din metropola au decis ca nu se pot baza doar pe guvernul federal si ca trebuie sa ia masuri pentru a proteja New Yorkul de un eventual atentat.

Kelly a vorbit in acest context de crearea unitatii contrateroriste in cadrul NYPD. Seful politiei din New York a afirmat ca Departamentul sau este pregatit in prezent pentru "scenarii multiple", incluiv pentru doborarea unui avion deturnat folosit pentru atacarea unor tinte.

Ray Kelly nu a oferit detalii, afirmand doar ca "in mod evident, acest lucru se va petrece intr-o situatie extrema".

Kelly a mentionat si alte masuri luate in ultimii ani in New York in incercarea de a preveni atacurile teroriste, intre care trimiterea de ofiteri NYPD peste granita, folosirea de detectoare de radiatii si crearea unei retele de camere de supraveghere in Manhattan.

"Suntem tinta numarul 1 in aceasta tara. Suntem capitala comunicatiilor. Suntem capitala financiara. Suntem orasul care a fost atacat cu succes de doua ori. Incepand din 11 septembrie 2001, am avut 13 comploturi teroriste impotriva orasului. Niciun alt oras nu a mai avut asa ceva", a spus Kelly.

Ray Kelly a facut aceste declaratii in contextul in care americanii au marcat recent 10 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, cand extremisti musulmani au deturnat patru avioane de pasageri, cu care au atacat complexul Wolrd Trade Center din New York si Pentagonul de la Washington.

Vezi mai jos fragmente din declaratiile facute de Ray Kelly: