​Actorul Morgan Freeman a afirmat, in cadrul unui interviu pentru CNN, ca faptul ca Barack Obama a devenit presedinte a inrautatit procesul de eradicare a rasismului in America, provocand opozitia, cum ar fi miscarea ultraconservatoare Tea Party, sa isi faca o misiune din a il inlatura de la putere pe "negrul asta".

Morgan FreemanFoto: Reuters

Freeman, cunoscut printre altele si pentru rolul din "Invictus" unde il interpreteaza pe Nelson Mandela, spune in emisiunea lui Piers Morgan, difuzata vineri seara pe CNN, ca miscarea Tea Party, asociata republicanilor, este rasista, iar rasismul s-a accentuat de cand Obama este presedinte, informeaza Huffington Post.

"Politica lor sustinuta public este sa faca orice pentru a vedea ca Obama nu duce la capat decat un mandat. Ce inseamna asta? 'Da-o incolo de tara, vom face orice sa il dam la o parte pe negrul asta'", a declarat el.

Reafirmand apoi ca este "rasist", actorul a spus ca faptul ca grupul a crescut in popularitate arata ca ura inca exista in America.

"Asta arata partea slaba, intunecata a Americii. Ar trebui sa fim mai buni de atat. Si suntem. De asta erau toti oamenii cu lacrimi in ochi cand Obama a fost ales. 'A, uite unde suntem. Uite cum este America'. Insa apoi au inceput sa se schimbe lucrurile pentru ca oamenii astia au iesit la suprafata ca apa cu noroi".

Actorul a continuat spunand ca intelege de ce Presedintele Obama nu reactioneaza si incearca sa isi respecte principiile, insa spune ca si-ar dori ca liderul de la Casa Alba sa fie mai agresiv.

Freeman l-a sustinut pe Obama in alegeri, insa a refuzat sa participe la campania lui, spunand ca este actor, nu politician.