Cel mai puternic om din Rusia, Vladimir Putin, si-a anuntat sambata dorinta de a reveni la Kremlin dupa prezidentialele din martie 2012, iar presedintele actual, Dmitri Medvedev, a facut un pas inapoi in fata mentorului sau, este chemat sa devina viitorul sef al guvernului, relateaza AFP.

Putin si Medvedev, la congresul Rusia UnitaFoto: Reuters

Presedintele rus Dmitri Medvedev l-a propus sambata pe premierul Vladimir Putin drept candidat la prezidentialele din martie 2012, in cadrul unui congres al partidului aflat la putere, Rusia Unita.

"Cred ca ar fi bine ca acest congres sa sustina candidatura sefului partidului, Vladimir Putin, in postul de presedinte al tarii", a declarat Medvedev, care i-a succedat lui Putin in 2008, in conditiile in care acesta din urma nu putea candida pentru un al treilea mandat consecutiv.

Presdintele Dmitri Medvedev a declarat ca este gata sa intre in echipa guvernamentala. "Tot timpul am fost intrebat: cand va decideti sa iesiti in fata multimii, iar uneori si eu si Vladimir Vladimirovici am fost intrebati: v-ati certat? Vreau sa afirma cu toata taria: ceea ce am propus congresului Rusia Unita este o solutie bine gandita si chiar mai mult - aceasta varianta a fost discutata de noi inca din perioada cand s-a format uniunea noastra", a spus Medvedev, citat de agentia RIA Novosti.

Presedintele Dmitri Medvedev a acceptat propunerea de a fi inscris in fruntea listei Rusia unita pentru alegerile parlamentare in Duma de Stat. "Este, fara indoiala, o propunere serioasa si plina de responsabilitate", a adaugat Medvedev.

Medvedev este de parere ca Rusia Unita are nevoie de o modernizare capitala. "Toti cei prezenti consideram ca insusi partidul are nevoie de o modernizare capitala: el trebuie sa devina mai deschis, mai eficient si, daca doriti, mai dur in promovarea si realizarea prioritatilor sale", a explicat el.

Premierul Vladimir Putin a declarat ca impozitele pentru bogati trebuie sa fie mai ridicate decat pentru ceilalti, printr-o taxa pe consum, pe imobiliare si pe avere.

Premierul Vladimir Putin a declarat ca in urmatorii cinci-zece ani dotarea fortelor armate si a flotei trebuie complet innoita. "In urmatorii cinci-zece ani trebuie sa innoim complet dotarea armatei si a flotei militare", a spus Putin, la Congresul partidului Rusia Unita

Putin a declarat ca este gata sa candideze la prezidentialele din 2012.