Turcia a retinut pe teritoriul sau un vas care transporta arme catre Siria si va actiona in consecinta pentru orice incarcatura similara destinata tarii vecine, a avertizat premierul turc Erdogan in cadrul Adunarii Genarale a ONU, citat de AFP. El nu a precizat unde si cand a avut loc operatiunea.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Agerpres

"In viitor, vom opri si vom pune sub sechestru toate transferurile de arme catre Siria, indiferent ca sunt pe cale aeriana sau terestra", a declarat prim-ministrul turc Erdogan, dupa ce a precizat ca regimul sirian a fost avertizat in legatura cu transferul de arme.

Premierul Erdogan a afirmat recent ca Turcia a intrerupt dialogul cu Siria si ca tara sa are in vedere sanctiuni impotriva regimului sirian.

"Am intrerupt discutiile cu administratia siriana. Nu ne-am dorit niciodata sa ajungem in aceasta situatie, insa, din pacate, administratia siriana ne-a impins catre o astfel de decizie", a declarat Erdogan in cadrul unei intalniri cu presedintele american Barack Obama.

Seful guvernului turc a reafirmat ca sustine decizia Washingtonului de a impune un set de sanctiuni Siriei si a adaugat ca nu mai are incredere in guvernul sirian.