Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad afirma ca, in calitate de inginer, este sigur ca Turnurile Gemene din New York nu s-au prabusit in urma impactului cu avioanele de pasageri, relateaza The Daily Telegraph.

Ahmadinejad, care profita in general de prezenta la reuniunile ONU pentru a sustine discursuri controversate, a declarat joi, la New York, ca ar fi fost imposibil ca doua avioane sa darame Gemenii prin simpla izbire de ele. El sustine, in schimb, ca a trebuie sa fi avut loc o explozie controlata in cele doua blocuri zgarie nori.

Presedintele Iranului nu a declarat ca Statele Unite au inscenat dezastrul de acum zece ani, dar a mentionat ca exista intrebari la care omenirea trebuie sa afle raspunsul, notand ca si in randul americanilor exista oameni care se indoiesc de versiunea oficiala.

Anul trecut, autoritatile americane nu i-au permis acestuia sa viziteze Ground Zero, locul pe care s-au ridicat cele doua turnuri, iar Ahmadinejad a spus ca nu va solicita acest lucru din nou, in acest an.

El a sustinut ca mai este inca timp pentru o schimbare a naturii relatiilor dintre Iran si SUA si ca este dispus sa se intalneasca cu presedintele Barack Obama.

Casa Alba a refuzat sa comenteze declaratiile acestuia.

Afirmatiile facute de Ahmadinejad la New York au determinat diplomati din peste 30 de state sa paraseasca Adunarea Generala a ONU, atunci cand a acuzat UE si SUA de lacomie, aroganta si graba in utilizarea fortei armate.