Mass-media occidentale nu prezinta adevarata situatie din Siria, a declarat seful unei delegatii de parlamentari rusi aflate in vizita in Siria, la invitatia presedintelui Bashar Al-Assad, informeaza RIA Novosti.

Proteste in SiriaFoto: Reuters

"Suntem convinsi ca o serie de televiziuni occidentale au denaturat ceea ce se intampla cu adevarat acolo", a afirmat Ilyas Umakhanov, vicepresedintele Consiliului Federatiei. El a mai spus, de asemenea, ca este gresit sa sugerezi ca Siria este impartita intre autoritatile "represive" si opozitie.

"Oamenii se plimba linistiti pe strazi, magazinele sunt deschise, iar copiii merg la scoala", a declarat Umakhanov. Oficialul a adaugat ca presedintele Assad i-a invitat pe jurnalistii rusi si pe cei straini in Siria pentru a evalua ei insisi situatia.

In timp ce Moscova este in favoarea unei solutii politice pentru rezolvarea conflictului dintre autoritati si opozitie, Statele Unite si Uniunea Europeana ii cer presedintelui Bashar Al-Assad sa demisioneze. Rapoartele ONU arata ca cel putin 2200 de persoane au fost ucise in represiunile indreptate asupra protestatarilor de la inceputul lunii martie.