Adolescentul de 17 ani care s-a prezentat saptamana trecuta la primaria din Berlin, pretinzand ca a trait ultimii cinci ani in padure, pare sa se fi adaptat destul de bine la viata de oras, relateaza The Daily Telegraph.

Directorul casei de copii unde "Ray" si-a petrecut ultimele 10 zile, dupa ce a cerut ajutorul primariei berlineze, il descrie drept un "adolescent normal".

In ciuda faptului ca si-a petrecut ultimii cinci ani traind in padure, alaturi de tatal sau, baiatul pare sa se adapteze bine la viata in comunitate.

"Are momente in care pare stingher dar in general s-a adaptat bine si pare confortabil", spune Berte Kohn, directorul casei de copii Jugendnotdienst.

Este tacut si comunica putin cu ceilalti tineri, care au toti un trecut destul de agitat, deoarece stie doar cateva cuvinte in germana.

"Dar nu este nicio problema si pare fericit aici, unde doarme intr-un pat confortabil si face dus regulat", adauga ea. "Interactioneaza cu ceilalti ca un adolescent normal, dar vorbeste putin".

Tanarul a aprut brusc in Berlin saptamana trecuta, sustinand ca a trait ultimii cinci ani in padure. Adolescentul, care vorbeste limba engleza si stie doar cateva cuvinte in germana, le-a spus politistilor ca se numeste Ray si ca nu stie in ce tara s-a nascut.

Cu un cort, un rucsac in spate si un sac de dormit, el s-a prezentat in data de 5 septembrie la primaria din Berlin.

Tatal sau ar fi murit in urma unei cazaturi, acum doua saptamani. Atunci, dupa ce l-a ingropat, a decis sa mearga inspre nord, orientandu-se cu ajutorul unei busole, asa cum il invatase tatal sau.

Dupa mai multe zile de mers, a ajuns la Berlin, dar nu a putut indica in ce regiune forestiera a trait in ultimii ani.

El le-a spus politistilor ca, dupa ce mama sa a murit in urma cu cinci ani, intr-un accident rutier, tatal sau a decis sa-l duca sa traiasca in padure. Aici au dormit intr-un cort sau in adaposturi sapate in pamant.

Starea fizica a adolescentului este buna.