Autoritatile din New York sunt la alerta maxima saptamana aceasta, cand liderii mondiali incep sa ajunga in metropola pentru Adunarea Generala ONU, scrie Financial Times. Securitatea in orase fusese sporita de la inceputul lunii, de cand agentiile de informatii fusesera instiintate de o "amenintare specifica si credibila" referitoare la un atac terorist in ziua comemorarii atentatelor de la 11 septembrie.

Masuri de securitate ale Politiei din New York, in fata sediului ONUFoto: Agerpres/AP

Adunarea Generala a deschis cea de-a 66 sesiune, in cadrul careia Mahmoud Abbas va cere recunoasterea cu drepturi depline a Palestinei, marti, insa evenimentele importante incep luni la sediul ONU din Manhattan.

Intalnirea coincide cu Clinton Global Initiative, summitul anual filantropic al lui Bill Clinton, la care participa importanti oameni de afaceri, celebritati si lideri ai organizatiilor non-profit.

Departamentul de Politie din New York a anuntat ca lucreaza cu serviciile secrete si cu Departamentul de Stat pentru a proteja cei 130 de sefi de stat si sa coordoneze cele 220 de coloane oficiale.

Hotelurile din zona au sporit securitatea pentru oaspetii importanti si au instalat inclusiv bariere de beton pe trotuare.

Pe langa masurile de securitate care se implementeaza in fiecare an, s-ar putea instaura cele folosite in weekendul 10-11 septembrie, cum ar fi puncte de control al vehiculelor sau a pasagerilor din metrou.