​Doua surori siameze din Sudan, in varsta de un an, care s-au nascut unite in zona capului, au fost separate cu succes de medicii de la Londra, dupa o serie de patru interventii chirurgicale, anunta AFP. Rital si Ritag Gaboura s-au nascut pe 22 septembrie 2010, la Kartoum, iar pe 15 august anul acesta a avut loc operatia finala de separare a siamezelor. Anunutul a fost facut public duminica, dupa ce gemenele au fost tinute sub observatia medicilor mai bine de o luna, iar operatia s-a dovedit un succes.

Operatia extrem de rara si de dificila a fost realizata de medicii de la Spitalul de copii din Great Ormond Street, Londra.

"Suntem foarte recunoscatori, nu ne vine sa credem ca putem pleca acasa cu cele doua fete separate si sanatoase", au declarat parintii gemenelor, Abdelmajeed si Enas Gaboura, care sunt amandoi medici.

"Gemenele sunt formidabile. Sa le vedem razand si jucandu-se n bratele parintilor lor reprezinta cea mai mare recompensa pentru eforturile noastre", spun medicii care au facut posibila minunea.