Un avion Mustang P-51, datand din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, s-a prabusit peste spectatori in timpul unui show aerian desfasurat vineri in Reno (Nevada), cel putin trei persoane pierzandu-si viata in urma tragediei, transmite YahooNews. Peste 50 de persoane au fost ranite, in ceea ce martorii au descris ca "un carnagiu absolut".

Incident aviatic in NevadaFoto: Agerpres

O inregistrare a accidentului, difuzata la televiziunile americane si pe internet, arata avionul Mustang P-51 cum se prabuseste peste spectatorii aflati in tribuna.

Cauza incidentului nu este cunoscuta deocamdata, dar un oficial a spus ca, cel mai probabil, pilotul s-a confruntat cu probleme tehnice.

Aparatul, la mansa caruia se afla un pilot experimentat in varsta de 74 de ani, a inceput sa coboare rapid in spirala si s-a dezintegrat la impactul cu solul.

Televiziunile americane au prezentat imagini dramatice, cu resturi ale aparatului in flacari, in timp ce bucati de carne erau imparstiate in zona. "Este ca un masacru, ca si cum a explodat o bomba", a afirmat un martor. "Un barbat era taiat in doua, era sange peste tot... Brate si picioare imprastiate...", a descris el.

La randul ei, Maureen Higgins din Alabama a spus ca un barbat care statea in fata ei a inceput sa sangereze dupa ce o bucata de metal l-a lovit in cap, iar unora dintre supravietuitorii incidentului "le lipseau bucati din corp. A fost grotesc".

Printre persoanele decedate se numara si pilotul Jimmy Leeward (74 de ani), din Ocala, statul Florida, un aviator veteran, specializat in cascadorii aeriene (a lucrat, printre altele, la filmele "Amelie" si "Cloud Dancer"). El isi denumise aparatul "Galloping Ghost".

Martorii au afirmat ca pilotul pare sa fi incercat din rasputeri sa evite multimea, insa avionul s-a prabusit intr-o zona in care se aflau cateva sute de persoane, aflate in loji.

Potrivit unei purtatoare de cuvant a serviciilor de urgenta, 56 de persoane ranite, din care 15 grav, au fost transportate de echipele de interventie la trei spitale din zona. Alte cateva persoane au fost duse la spital de catre spectatori si acestea nu sunt incluse in bilantul victimelor.

Spectacolul aerian a fost anulat pentru a le permite anchetatorilor din NTSB sa investigheze incidentul. Anii trecuti, patru piloti si-au pierdut viata in incidente aeriene care au avut loc la The National Championship Air Races din Reno, in cadrul carora avioanele se intrec intre ele in curse desfasurate la mare viteza.

Atentie, imagini dramatice!