Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, care a revenit in Franta in aceasta luna, dupa incheierea anchetei in care era acuzat de violul unei cameriste, a fost interogat astazi de politia franceza, informeaza The Telegraph. O scriitoare in varsta de 32 de ani il acuza de agresiune si tentativa de viol.

Dominique Strauss Kahn, fostul sef FMIFoto: Reuters

Tristane Banon sustine ca Strauss-Kahn a agresat-o si a incercat sa o violeze in timpul unui interviu acordat intr-un apartament din Paris, in 2003. Banon descrie cum economistul s-a napustit asupra ei asemenea unui "cimpanzeu", aceasta fiind nevoita sa se apere cu lovituri de picior si cu pumnii in timp ce fostul sef al FMI ii ignora tipetele.

O sursa apropiata anchetei a declarat pentru revista franceza L'Express ca Strauss-Kahn a negat acuzatiile, insa a admis ca i-ar fi facut avansuri scriitoarei.

"Potrivit lui Strauss-Kahn, atunci cand ea a venit sa-i ia interviu in februarie 2003, el a incercat s-o sarute gandindu-se ca ea este de acord", a afirmat aceeasi sursa.

In momentul de fata, politia desfasoara o ancheta preliminara in cazul acuzatiilor lui Tristane Banon pentru a vedea daca exista suficiente dovezi in acest caz. Desi a vorbit presei despre presupusa agresiune si in urma cu patru ani, Tristane a depus plangere impotriva lui Dominique Strauss-Kahn abia la inceputul acestui an, dupa arestul acestuia.