Teodor Baconschi: Romania se va abtine de la vot in chestiunea recunoasterii Palestinei

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 16 septembrie 2011, 18:39 Actualitate | Internaţional


Ministrul de Externe Teodor Baconschi a declarat vineri pentru AP ca Romania se va abtine de la vot daca Palestina va cere recunoasterea deplina la Adunarea Generala ONU de saptamana viitoare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2678 vizualizari

 • -3 (23 voturi)    
  e o problema cu recunoasterea unor state ilegitime (Vineri, 16 septembrie 2011, 18:43)

  Eneas [anonim]

  Transnistria va face si ea acelasi lucru, Kosovo deja a facut, putin cate putin apar state noi unde nici cu gandul nu gandesti! eu zic ca pana nu accepta Israelul un stst palestinian clar delimitat ,nu e cazul ca Romania sa se dea generoasa!
  • +9 (19 voturi)    
   Totusi (Vineri, 16 septembrie 2011, 19:35)

   neaga1900 [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

   Nu poti pune semnul egal intre Palestina si Kosovo ,sau Transnistria...
   • +1 (15 voturi)    
    nu exista egal in politica,exista precedent (Vineri, 16 septembrie 2011, 20:31)

    Eneas [anonim] i-a raspuns lui neaga1900

    Recunoasterea Palestinei trebuia sa vina prima data din partea Israelului,asa cum recunoasterea Kosovo trebuia sa vina prima oara din partea Serbiei!
    se incalca legea de catre ONU ,prin aparitia unui stat care nu are nici un temei juridic fiind un morman de refugiati arabi !secuii se pot si se vor declara si ei stat intro situatie similara cu Gaza ,daca statul Palestina -de fapt o inventie araba artificiala va intra in ONU!
    • +1 (7 voturi)    
     Comment sters de user (Vineri, 16 septembrie 2011, 22:26)

     florinelul [anonim] i-a raspuns lui Eneas

     • 0 (2 voturi)    
      De stiut (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 10:54)

      Anca [anonim] i-a raspuns lui florinelul

      O listă foarte mare de studii israeliene (in limba ebraică), dar şi din intreaga lume, folosite ca surse de către evreul Koestler, conduc la o concluzie cutremurătoare: cetăţenii actualului stat Israel nu au nici o legătură genetică şi rasială cu evreii de acum două mii de ani (semiţi),autori ai textelor biblice, deşi au complotat şi revendicat teritoriul Palestinei pentru a infiinţa Israelul, in baza dreptului lor natural asupra vechiului lor stat. Aceşti israelieni işi trag originea din sălbaticii khazari (numiţi şi aşkenazi), băutorii de sange uman, popor fără cultură scrisă,care impreună cu rudele lor aliate, hunii, au ingrozit două continente acum 1.000 de ani, prin sadism şi plăcerea de a ucide.
      Unul dintre pionierii cercetărilor privind obarşia khazară a evreimii de astăzi este
      Abraham N. Poliak, profesor de istorie medievală a evreilor la Universitatea din Tel Aviv, subminand astfel legenda “poporului ales”, afirmă A. Koestler, prin cele două studii ale sale in limba ebraică: Convertirea khazarilor la iudaism (1941 editura Zion, Ierusalim) şi Khazaria
      – istoria unui regat evreiesc in Europa (1951 editura Mossad Bialik, Tel Aviv). In
      introducerea lucrării sale, A. Poliak scrie că “Realităţile impun un nou mod de abordare, atata problemei relaţiilor dintre evreimea khazară şi celelalte colectivităţi evreieşti, cat şi a intrebării cat de departe putem merge in considerarea acestei evreimi khazare drept nucleu al marii comunităţi evreieşti din Europa orientală .
      Descendenţii acesteia – cei care au rămas pe loc, cei care au emigrat in Statele Unite şi in alte ţări, precum şi cei care s-au dus in Israel – formează astăzi marea majoritate a evreimii
      mondiale.”
      La randul său Koestler adaugă: “Marea majoritate a evreilor care au supravieţuit in lumea contemporană sunt de origine est-europeană, şi deci, probabil, mai ales khazară…,strămoşii lor veneau nu de pe malurile Iordanului, ci de pe ale Volgăi, nu din Canaan, ci din Caucaz. Deci din punct de vedere genetic, ei
    • +8 (12 voturi)    
     Palestina are ambasada la Bucuresti! (Vineri, 16 septembrie 2011, 22:33)

     ANA [anonim] i-a raspuns lui Eneas

     Nu reusesc sa pricep: ii lasam sa aiba ambasada in Bucuresti dar nu le recunoastem statul ????
     Ce naiba de politica externa este asta????
     • 0 (0 voturi)    
      E putin adevar in toate comentariile (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 8:39)

      Straistaru Eugen [utilizator] i-a raspuns lui ANA

      1. Abtinerea de la vot se datoreaza faptului ca avem relatii bune cu ambele natiuni, una dintre ele fiind si stat
      - Daca am recunoaste Palestina, ar fi un gest, "neprietenesc" fata de evrei
      - Daca nu o recunoastem, ar fi acelasi gest fata de palestinieni, si alti parteneri din zona, as zice
      Asa ca mai bine, ne declaram neutri si vedem in ce directie merg lucrurile, si suntem de acord cu ce va fi

      2. Este adevarata si varianta ca prin recunoasterea unui nou stat, am da impuls la politicienii maghiari sa faca galagie

      3. Este interesanta paralela facuta de cativa comentatori dintre Palestina si Transnistria, eu as zice ca sunt diferente enorme, dar, realizez si un lucru destul de interesant: daca in Transnistria, pseudo-independenta este garantata de armata 14, si are repercusiuni mai departe in Gagauzia o asemenea politica,....se pare ca in Israel, nu este o dorinta asa de mare in a avea un mesaj ferm de transmis, mie mi se pare ca, tacit, ei incurajeaza distantarea Palestinei
  • +4 (20 voturi)    
   cred ca nu sti despre ce vorbesti (Vineri, 16 septembrie 2011, 20:20)

   un clujean in bucuresti [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

   mai studiaza istoria Palestinei, si o sa realizezi ca Israelul e statul ilegitim.

   multa sanatate
  • +4 (12 voturi)    
   nenea, stii ca in zona aia Israel=Transnistria? (Vineri, 16 septembrie 2011, 20:51)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui Eneas

   Tu stii cat de cat istorie?
   Daca da, adu-ti aminte ca statul Israel nu exista inainte de al doilea razboi mondial. Evreii s-au mutat acolo in numar de cateva milioane, au creat un stat in stat, au facut razboi cu toate statele din jur, iar acum cei care aveau tara acolo (palestinienii) se chinuie sa isi recunoasca la ONU macar bucata ce le-a mai ramas.

   Asa ca daca gandesti logic, Israelul si nu Palestina sunt in situatia Transnistriei si a Kosovo. Dar lobby-ul evreiesc incearca cu nesimtire sa demonstreze contrariul.
   • -2 (8 voturi)    
    mda (Vineri, 16 septembrie 2011, 22:17)

    Vlad-I [utilizator] i-a raspuns lui gigi

    Evreii si-au castigat teritoriul legitim prin razboi cu statele existente in zona, palestinienii legal sunt cetatenii iordaniei, care deja a facut pace cu israelul. In plus treaba nu-i asa de simpla, noul stat nu respecta normele cele mai bazice, au in putere partide teroriste etc.
   • +2 (10 voturi)    
    Nici statul Palestina nu exista (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 4:22)

    V.R. [utilizator] i-a raspuns lui gigi

    Exista Mandatul Britanic al Palestinei, castigat in Primul Razboi Mondial de la musulmanii otomani. Evreii au cumparat pamanturi acolo si s-au stabilit acolo in numar mare, cu permisiunea autoritatii de drept din acea vreme (Imperiul Britanic) si cu bunavointa arabilor care au acceptat sa le vanda pamanturile pe bani grei.

    Bineinteles, si pe-atunci arabii faceau pogromuri si atacuri teroriste impotriva evreilor proprietari de drept, cu acte in regula (pentru ca cartea lor sfanta instiga la ura in primul rand impotriva evreilor).

    Palestina nu a mai fost condusa de arabi din vremurile lui Saladin, a apartinut de turci si apoi de englezi.

    Dar cel mai important aspect: arabii nu merita propria tara, pentru ca au demonstrat de nenumarate ori ca sunt necivilizati. In loc sa-si construiasca spitale, scoli, infrastructura, ei cheltuiesc bani pe bombe, pe propaganda, pe jihadisti sinucigasi.

    Norocul romanilor ca avem o minoritate de 7% unguri pasnici si nu de arabi musulmani. Arabii nu sunt in stare sa construiasca nicio tara si sa dobandeasca prosperitate fara bani din petrol. Singura tara araba mai OK din cele fara petrol este Libanul (datorita faptului ca e in proportie de 40%-50% formata din arabi crestini)
   • -1 (1 vot)    
    jjiji,se mai preda istoria la profilul agricol? (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 8:00)

    Eneas [anonim] i-a raspuns lui gigi

    Israel are act de nastere scris de 2500 de ani ,nu te-au asteptat pe tine sa le rescrii istoria!palestinienii sunt migratori ,ca si ungurii,ca si albanezii in Kosovo, care tolerati sau cu forta s-au pus in fruntea bucatelor in tarile invadate!
    unde nu sti nu te baga!
    ca sa fi antisemit trebuie sa fi baiat destept,cultivat ,cu oleaca de pian la baza,nu poate orice argat chestia asta!
   • +1 (1 vot)    
    nici arabii nu erau acolo inainte (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 11:21)

    Tudor [anonim] i-a raspuns lui gigi

    Situatia acolo e mult mai clara decat pare. Populatiile antice din zona au fost exterminate si/sau asimilate de evrei. Romanii au deportat evreii. Arabii au dizlocat romanii, iar cruciatii i-au dizlocat pentru o vreme pe arabi. Imperiul Otoman a lasat arabii pe loc, dar a incurajat amestecul de populatii in zona. In secolul 20 evreii au inceput o migratie masiva spre Israel, desi intotdeauna a existat ceva populatie evreiasca acolo, chiar si dupa deportarea romana. In concluzie, cea mai veche populatie cu drept asupra regiunii sunt evreii. Chiar daca nu ne plac evreii, arabii sunt cel putin uzurpatorii provinciei bizantine de acolo, deci in nici un caz indreptatiti la tot pamantul pe care l-a "invadat" Israelul.
    • +1 (1 vot)    
     arabi, evrei sephardici (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 21:13)

     panfilache [anonim] i-a raspuns lui Tudor

     in timpul ocupatiei maure in spania, evreii au inflorit in acea parte a lumii, buni colaboratori cu ocupantii. dupa alungarea arabilor, evreii au fos somati sa treaca la crestinism, daca vor sa ramana. au ales sa plece. prin nordul afriicii, grecia, au ajuns in imperiul otoman. turcii i'au lasat sa se aseze in palestina. deci, miscarea evreilor spre palestina, dateaza de cateva sute de ani.
     a fost a adevaratilor evrei semiti. acestia au adus cu ei un dialect al limbii spaniole, jideo-espanol.
     askenazii sunt cei care, chiar inainte de primul razboi mondial, planul balfour, au facut presiuni in marea britanie, pentru intemeierea unui stat evreu.
     ........................
     Balfour's service as Foreign Secretary was most notable for the issuance of the Balfour Declaration of 1917, a letter to Lord Rothschild promising the Jews a "national home" in Palestine, then part of the Ottoman Empire.
     • +1 (1 vot)    
      judeo-espanol ...scuze (Duminică, 18 septembrie 2011, 21:33)

      panfilache [anonim] i-a raspuns lui panfilache

      si ceva ce am uitat, acesti evrei sephardici, reveniti in palestina cateva sute de ani in urma, pe timpul otomanilor, s'au inteles f. bine cu populatiile locale. ierusalimul la vremea aia era mai cosmopolit ca new yorkul. turcul era ingaduitor....
      acestia sunt cei mai vehementi critici, dintre evrei, ai politicii guvernelor sioniste israeliene.
 • -1 (23 voturi)    
  Ne-am prins Parinte (Vineri, 16 septembrie 2011, 19:04)

  nae [anonim]

  Domnule, daca taceati diplomat ramineati.

  Este clar ca eforturile de primire a domnului presedinte Basescu la presedintele Obama nu a fost unul usor.

  SIE, SRI, au fost genuchi ca totul sa iasa frumos

  Este clar ca la umbra Casei Allbe se afla Fiii Legamintui care la somat pe Obama sa-l primeasca de urgenta pe domnul Basescu.

  Interesule financiare americane
  nu sau schimbat absolt deloc , nu mai este vorba de helicopterul Cobra-draculla ci de F-uri.si dupa cum vedeti implica in calcul si pe altii.

  Romania are scut dar este acum si tare tinta,.
  Si peste toate Romania sa se abtina de la a recunoaste Palestina

  Apoi domnul Presedinte trebuie sa-i dea inainte cu Statele Unite ale Europei ca globalizarea doreste
  ca lumea sa fie supusa . si constatam ca domnul

  Presedinte Romanieu domnul Basesca face ce trebuie sa placa americii , un control strict asupra societatii romanesti de la ONG, biserica, presa...
  • -4 (10 voturi)    
   las-o mai moale (Vineri, 16 septembrie 2011, 19:59)

   acer [anonim] i-a raspuns lui nae

   unde se simte presa controlata de presedintie?...e clar ca nu convine multora succesul vizitei din america...sa arunci cu noroi in munca serviciilor de informatii e usor dar se vede clar ca fara acestea nu eram unde suntem acum in relatia cu sua si ue...si palestinienii daca sunt curajosi si intelepti vor avea propiul stat dar pt asta trebuie sa vrea ceea ce vrea si israelul anume pace
  • +2 (8 voturi)    
   Prietene, se pare ca... (Vineri, 16 septembrie 2011, 20:30)

   Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui nae

   ...matale t-i s-a volan blocatu...
   • -1 (7 voturi)    
    Pacat ca entuziasmati degeaba (Vineri, 16 septembrie 2011, 23:35)

    nae [anonim] i-a raspuns lui Costin1968

    Spunea un presedinte evreu ca Romania este cumparata in totalitate, am mai aflat ca evreii sunt pe teritoriul nostru national de cind cu razboiele dacice fiind parte in legiunile romane din trupele lui Traian.???????

    Ei bine in anii 70 s-a publicat o carte numita Dosarul problemei Palestiniene . Acolo ve-ti descoperii ca palestinieni sunt cei pacaliti cu mult tact evreiesc.

    Vizita domnului presedinte Basescu, in provincia evreiasca numita SUA, a fost una la plesneala dar care a reusit si ma bucur

    Meritul este al ambasadorului amarican la Bucuresti, a factorilor de influienta ca Lantos, Soros, masonerie, serviicii amaricane ....

    Din totdeauna In spatele presedintilor amaricani au stat miliardarii evrei amaricani afiliati in organizatii cu caracter secret si care au strategii clare si pe termen lung pe tot globul . = globalizare

    Cind acestia.... au un interes major presedintele SUA se executa fara comentarii ca altfel dispare asemeni lui Kenedy.

    Se pare ca interesul oamenilor cu banii din SUA pentru Romania este unul major , Miguri perfectionate pe banii prostiei noastre, locomotive modernizate, dorinta de a avea elicoptere prin Bell, Bektel.. intermediari evrei... armament . dotari depasite tehnologic., mai nou niste vedete pentru politia de frontiera care nu-s bune la M Neagra ca-s scurte si nu se adapteaza valurilor mari si scurte la furtuna in MN..
    Suntem tara tinta sau nu, a primit domnul Basescu ordin s-o lase mai moale cu Rusi si
    sa ne normalizam relatiile, , a primit,/ s-a grabit domnul preot sa fie contra palestinienilor (desi acesta mai da si pe la sinagoga)...

    Cind va cistiga Romania , ca SUA nu a miscat un deget la ce avem de recuperat din Irak, sa spuna o vorba de tezaurul de la Rusi,,,,,

    Desteapta-te Romane ca prin america sau plimbat si alti presedinti romani si cam degeaba.
    • 0 (0 voturi)    
     nu e ... (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 13:24)

     yyyxxx [anonim] i-a raspuns lui nae

     ...doar asta; evreii au fost destepti si au creat comunitati foarte mari exact in "swing states" precum florida, ohaio si altele adica
     exact cele care decid de fiecare data presedintele-->ambii candidati sunt obligati sa ii pupu in fund; exact ce face udmr la noi;
     solutie pt arabi/palestinieni ar fi sa faca la fel. Sa emigreze masiv in aceste state sau sa se mute din alte state americane in ele.
    • +1 (1 vot)    
     Stai frate usor... (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 23:05)

     Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui nae

     ...nu am nimic nici cu arabii , nici cu verii lor evreii, eu pazesc doar comoara uneia din cele mai evoluate gramatici (mostenire latina), Gramatica Limbii Romane...
 • +7 (19 voturi)    
  Documentar despre Apartheid-ul din Israel (Vineri, 16 septembrie 2011, 19:32)

  Alfa & Omega [anonim]

  http://vodpod.com/watch/5751670-this-is-my-landhebron-part-1

  http://vodpod.com/watch/5751797-this-is-my-landhebron-part-2
 • +7 (13 voturi)    
  Troc (Vineri, 16 septembrie 2011, 20:05)

  Daniels22026 [utilizator]

  Banuiam ca Romania isi va schimba opinia in privinta independentei Palestinei. Cel mai probabil, la schimb, au fost oferite vizele romanilor in SUA. Anul asta.

  Mai interesante decit acest troc (cam imoral) sint argumentele impotriva recunoasterii Palestinei, pe care Obama le-a oferit lui Basescu. Daca le-as cunoaste, poate ca mi-as revizui parerea despre moralitatea trocului.
  • +4 (8 voturi)    
   pai cum asa (Vineri, 16 septembrie 2011, 20:23)

   un clujean in bucuresti [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

   din cate stiu eu, initial trebuia sa votam impotriva Palestinei, ca o fost Beanjamin ala evreul la Bucuresti s-o inteles cu Basescu sau Boc sau cine era. Cred ca troc ar fi fost sa votam pro-Palestina
   • 0 (2 voturi)    
    nu inteleg... (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 12:14)

    catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui un clujean in bucuresti

    nu inteleg cum un popor care a suferit atat de mult in perioada nazismului poate deveni la randul sau oprimator... sa nu fi inteles nimic evreii din istorie?
   • +2 (2 voturi)    
    Talent (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 14:16)

    Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui un clujean in bucuresti

    "Romania a recunoscut statul palestinian in relatia bilaterala. Ce credem insa: ca nu se poate ajunge la o solutie daca, intre Palestina si Israel nu se ajunge la un acord.". Asta declara basescu pe 1 Sepembrie 2011. Vezi:

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9989093-traian-basescu-nu-poate-ajunge-solutie-legata-recunoasterea-statului-palestinian-daca-intre-palestina-israel-nu-ajunge-acord.htm

    Recunoasterea Palestinei in relatia bilaterala ar fi consecventa cu recunoasterea Palestinei si la ONU. Basescu si-a jucat cartea inteligent si se pare ca a cistigat. Oricum, impotriva recunoasterii Palestinei, SUA isi va utiliza dreptul de veto, deci votul Romaniei nu este foarte important. Oricum politica ramine o meserie de moravuri usoare, ceea ce nu exclude talentul nativ pentru o astfel de meserie.
  • +7 (9 voturi)    
   la 1878? (Vineri, 16 septembrie 2011, 20:23)

   vidin [anonim] i-a raspuns lui Daniels22026

   Cand unele state nu ne-au recunoscut independenta, cum am reactionat??
   • 0 (8 voturi)    
    Interesant (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 3:50)

    V.R. [utilizator] i-a raspuns lui vidin

    Parca atunci musulmanii nu ne-au recunoscut independenta... iar acum, in semn de recunostinta fata de ei, vad ca o gramada de concetateni turbeaza impotriva unui popor care, asemenea noua mai demult, nu doreste sa fie subjugat de musulmani si sa traiasca in permanenta teroare din cauza lor.
 • 0 (12 voturi)    
  Asta e. (Vineri, 16 septembrie 2011, 20:06)

  annonim [anonim]

  Cu Palestina am rezolvat. Acum cu Ahmadinejad care va tine un Speech la ONU saptamana viitoare ? Ramane cum a mai fost ? Delegartia Romaniei condusa de dl Teodor Baconschi va parasi indignata Adunarea ? Ahmadinejad nu se va supara. Chiar el a spus: "Ce poate sa faca o sluga care a schimbat un stapan cu altul" Cizma ruseasca cu bocancul american.
  • +5 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 16 septembrie 2011, 22:47)

   [anonim] i-a raspuns lui annonim

 • +6 (12 voturi)    
  impartiali ca tot romanu' (Vineri, 16 septembrie 2011, 20:09)

  lungu bogdan [anonim]

  cand te abtii la vot inseamna ca nu esti nici pentru dar nici contra. de ce nu exprima romania o optiune transanta in favoarea uneia dintre parti. vrea sa fie si cu licuriciu' dar si sa mai pape ceva petrol din orientul mijlociu. romanii ar spune ca suntem cu fundu' in doua luntrii.
 • +10 (14 voturi)    
  hotarati, ca intotdeauna (Vineri, 16 septembrie 2011, 20:47)

  MirceaA [utilizator]

  si in aceasta situatie suntem hotarati si fara echivoc... in coada de peste.
  • 0 (2 voturi)    
   hotararea s-a luat la Washington..... (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 11:58)

   vio [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

   a primit-o Traian Basescu la schimb cu poza cu Obama.....
   Altfel, de ce nu explica Dl Baconschi argumentele acestei decizii istorice a statului roman.
   Mai ales ca tarile membre UE vor vota PENTRU.
   Romania alaturi de SUA si Israel vor fi IMPOTRIVA.
   Rasul lumii, stai si te intrebi: DE CE?!
   Sa ne argumenteze Dl Baconschi decizia Romaniei.
 • +4 (6 voturi)    
  probabil nu doar Romania (Vineri, 16 septembrie 2011, 20:59)

  Adrian [anonim]

  Cel mai probabil nu doar Romania va face acest lucru daca Palestina se va adresa Adunarii Generale.

  Banuiesc ca decizia de a se adresa Consiliului de Securitate unde se joaca cu "cartile pe fata" are la baza si acest aspect.

  Sunt curios ce se v-a intampla.
 • -5 (11 voturi)    
  Palestina la ONU (Vineri, 16 septembrie 2011, 21:24)

  Dumitru Tanasa [anonim]

  Din aceasta stupida declaratie se vede cat de nepregatit este acest 'asa-zis ministru de externe"!!! Va scrie unul din cei mai renumiti diplomati pe plan extern in problemele de procedura de la Natiunile Unite.Chestiunea votului in problema admiterii Palestinei la ONU nu ,repet Nu poate ajunge in plenara Adunarii Generale , deoarece orice stat poate fi admis NUMAI cu aprobarea Consiliului de Securitate al ONU., unde atat SAU cat si Anglia au drept de VETO: . Deci, PAPA n-a dormit acasa si problema este FALSA.!!!! PUNETI OAMENI COMPETENTI!!!!
  • +1 (1 vot)    
   N-am inteles.Reprezinti Palestina? (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 9:16)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui Dumitru Tanasa

   Nu am vazut o interventie oficiala a Palestinei in privinta votului la ONU,dar tu te scrofosesti nevoie mare.Si te dai si mare priceput a problematicii internationale.De unde?Ai cumva un serviciu diplomatic propriu care-ti furnizeaza informatii confidentiale?Eu cred ca intentia palestinienilor de a forta nota nu este buna in contextul actual.Orientul Mijlociu este in flacari si nici palestinienii nu sunt uniti.Dupa declararea statului Palestina se vor lua la bataie intre ei si cine-i desparte?Israelul?Palestinienii trebuiau sa actioneze atunci cand presedintele Obama le a oferit sprijinul.Dar ei nu,fudui.Cum adica,ii invata Obama ce sa faca.Atunci Obama a batut cu pumnul in masa si la evrei si erau si acestia dispusi sa accepte.Acum cine ofera niste garantii de securitate statelor din zona?D-ta?Palestina ca stat trebuie delimitata clar nu numai de Israel,ci si de Egipt,Iordania.Au inchiat palestinienii acorduri cu aceste state?Nu.Si atunci ce siguranta au ca granitele vor fi respectate?Nu faci un stat infingand un bat cu o flamura in nisip si dansand in jurul lui.Romania si-a oferit la timpul respectiv sprijinul pentru a intermedia aceste negocieri.De ce nu au fructificat ocazia?Acum,parca nu mai avem curaj sa incurajam pe nimeni.Cel mai bine ar fi ca toti sa astepte.Pana prin 2015.
 • +1 (15 voturi)    
  E singura chestie buna pe care o face Romania ! (Vineri, 16 septembrie 2011, 21:42)

  Radu Humor [utilizator]

  Pentru recunoasterea Palestinei vor vota toate statele in afara celor doua aflate in postura soricelului si elefantului Israel si USA !
  Soricelul e USA.....
  • 0 (0 voturi)    
   . (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 16:15)

   . [anonim] i-a raspuns lui Radu Humor

   Contra vor vota Izrraelul, USA, Romania si Libia cea Noua a lui Obama-Cameron-Sarkozy
 • -1 (1 vot)    
  Cinste si onoare (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 10:38)

  Chris [anonim]

  Reprezentantul unei tari onorabile ar vota , clar, IMPOTRIVA !
  Abtinerea e o curvasarie degradanta.
 • -1 (1 vot)    
  astea-s indicatiile primite de TB la Washington... (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 11:55)

  vio [anonim]

  Atat a costat poza cu Obama....
  Oare care o fi argumentul acestei decizii istorice ?!
  Dl Baconschi trebuie sa motiveze aceasta decizie a statului roman.
  Cred ca nu vor fi multe tari membre ale UE care vor vota alaturi de SUA si Israel impotriva.
  Poate doar Romania !!!!!!!!!!!!
  Cum nu stim noi sa ne vedem interesele reale...
  Nu ne duc noua grija americanii, Dle Basescu, uitati-va mai aproape in Europa cu astia avem relatii economice, cu SUA de peste ocean nu avem, suntem numai cobaii lor , atat....
 • 0 (2 voturi)    
  dar... (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 12:12)

  catalin_mattei [utilizator]

  In Consiliul de Securitate SUA isi va utiliza dreptul de veto asa ca nu va fi nevoie sa ne mai dam cu parerea..
 • 0 (2 voturi)    
  Dovedim iar ca nu avem coloana vertebrala (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 12:43)

  Moshe & Ahmed [anonim]

  Statul Palestina trebuie recunoscut oficial.
  Altfel nici Statul Israel nu are legitimitate.
  Palestina are aceleasi drepturi ca Israelul.
  Oricat de mult ar face lobby unii.
 • -2 (2 voturi)    
  Noi suntem mici, nu stim nimic (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 14:28)

  K Terinca [anonim]

  Cum il cheama pe ministrul asta de externe?
  Cap de Strut?
 • 0 (2 voturi)    
  Va rog doar sa (Sâmbătă, 17 septembrie 2011, 14:39)

  Robert+ [utilizator]

  Cititi istoria regiunii sau sa urmariti documentare inainte sa ma votati in jos . Mizeria Israelului trebuie sa fie oprita odata pentru totdeauna .

  Free Free Palestine !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by