Un barbat din Carolina de Sud a fost condamnat la cinci ani de inchisoare dupa ce i-a amenintat cu moartea pe presedintele Barack Obama, pe fostul lider de la Casa Alba, George W. Bush, precum si pe alti oficiali americani, au declarat autoritatile, citate de Reuters. Gregory Dale Brockman (33 de ani) se afla deja in inchisoare pentru o spargere.

Brockman, originar din Hollywood (Carolina de Sud), a trimis mai multe scrisori in care ameninta ca-i va ucide pe Obama, Bush, Prima Doamna Michelle Obama si pe vicepresedintele Joe Biden, potrivit documentelor depuse intr-un tribunal din Pennsylvania.

De asemenea, in doua scrisori pe care le-a trimis in noiembrie 2010 secretarului american de Stat, Hillary Clinton, si liderului minoritatii din Camera Reprezentantilor, Nancy Pelosi, Brockman a amenintat ca le va rapi, tortura si agresa sexual pe cele doua femei.

In urma unei intelegeri incheiate cu procurorii, Brockman a pledat vinovat la acuzatia ca l-a amenintat pe presedintele SUA, pe fostul lider american si pe membrii familiei presedintelui.

Brockman se afla in prezent in inchisoare, unde ispaseste o pedeapsa de la trei la zece ani pentru spargere. El risca sa fie condamnat la inca 30 de luni de inchisoare in Pennsylvania, dupa ce l-a amenintat cu moartea pe Bush.

Pedeapsa federala de 5 ani de inchisoare va fi efectuata dupa ispasirea celorlalte doua sentinte.