Silvio Berlusconi a comis inca o gafa de proportii, jignind-o pe Angela Merkel intr-un mod vulgar in timpul unei conversatii, spunand despre cancelarul german ca este "una culona inchiavabile". Cotidianul britanic The Independent, care a tradus expresia prin "unfuckable lard-arse", relateaza ca Berlusconi ar fi fost auzit de anchetatorii care ii ascultau convorbirile facand aceasta remarca, intr-o conversatie cu barbatul despre care se presupune ca ii furniza prostituate pentru celebrele petreceri.

Angela Merkel si Silvio Berlusconi, in 2009Foto: Agerpres

Afirmatia a fost facut in contextul in care, in acele zile, oficialii germani au sfatuit guvernul de la Roma sa grabeasca implementarea masurilor de austeritate.

Cotidianul Il Giornale, detinut de Berlusconi, a catalogat informatia drept barfa. Publicatia germana Bild a deschis materialul cu titlul "A insultat Berlusconi cancelarul nostru?"

In urma cu trei ani, Berlusconi a facut o gafa socanta de proportii asemanatoare, spunand despre Barack Obama ca este "bronzat".

Potrivit Daily Mail, in urma cu doi ani, premierul italian, aflat in proces pentru acuzatia de prostitutie cu minore in scandalul Rubygate, a lasat-o pe Merkel sa astepte langa el la un summit in timp ce el a vorbit la telefonul mobil (vezi mai jos video).

De asemenea, acum trei ani a "sarit" inspre ea din spatele unei statui, in gluma, si a speriat-o, cand cancelarul german se afla intr-o vizita in Italia.