Un barbat inarmat cu un topor a omorat sase persoane in centrul Chinei, au anuntat autoritatile locale, citate de CNN. Intre cei ucisi se numara si doua fetite: una in varsta de un an si una de 14 ani.

Potrivit informatiilor, atacul a avut loc in orasul Gongyi, din provincia Henan. Wang Hongbin (30 de ani) a inceput sa loveasca oamenii cu toporul pe o strada aflata in apropierea unei gradinite. Atacatorul a ucis patru adulti si doi copii.

Patru persoane au murit la locul incidentului, in timp ce alte doua au decedat la spital, din cauza ranilor grave.

Wang, care este suspectat ca ar fi bolnav psihic, a fost arestat de politisti.

La sfarsitul lunii august, opt copii au fost raniti intr-o gradinita din Shanghai destinata copiilor imigrantilor, dupa ce o educatoare i-a atacat cu un cutit. Incidentul s-a petrecut in cartierul Minhang din Shanghai. Femeia care i-a injunghiat pe micuti a fost retinuta de politisti.

In anul 2010, o serie de atacuri similare au avut loc in scoli din China. In martie 2010, medicul Zheng Minsheng a atacat mai multi elevi intr-o scoala din Ninping. Atacul s-a soldat cu moartea a 8 copii, iar doctorul a fost condamnat la moarte si executat dupa o luna.

Doua luni mai tarziu, sapte copii si doi adulti au fost ucisi intr-un atac similar la o gradinita din Hanzhong, atac comis de un barbat care s-a sinucis.

Seria de atacuri a generat dezbateri aprinse legate de securitatea scolilor si a gradinitelor din China.