Islamul va fi "principala sursa de legislatie" in noua Libie, a anuntat luni seara presedintele Consiliului National de Tranzitie (CNT), Mustafa Abdeljalil, in primul sau discurs public sustinut la Tripoli, relateaza AFP.

Liderul CNT a sustinut aceste declaratii in fata a mii de libieni reuniti in Piata Martirilor din Tripoli, la o zi de la sosirea sa in capitala, pe care o viziteaza pentru prima data de la inceputul revoltei impotriva regimului lui Muammar Kadhafi, la 17 februarie, citeaza Mediafax.

"Nu vom accepta nicio ideologie extremista de dreapta sau de stanga. Suntem un popor musulman, cu un islam moderat si vrem sa ramanem pe aceasta cale", a adaugat el. "Veti fi cu noi impotriva oricarei persoane care incearca sa ne fure revolutia", a adaugat el, adresandu-se asistentei. Adeljalil a calificat "eliberarea Tripoli drept un miracol care s-a produs cu un minim de pierderi" de vieti omenesti.

Aparitia lui Abdeljalil a fost marcata de masuri de securitate stricte. Perimetrul din Piata Martirilor a fost interzis circulatiei si combatantii inarmati au controlat persoanele care au mers acolo.