O explozie s-a produs, luni, la un depozit de tratare a deseurilor nucleare din Marcoule (sudul Frantei), potrivit AFP. Autoritatile franceze pentru siguranta nucleara au declarat ca riscul de scurgere radioactiva este foarte scazut, iar Comisariatul pentru Energie Atomica a sustinuta ca nivelul de radioactivitate in zona nu a crescut. Agentia Internationala pentru Energie Atomica a activat Centrul de urgenta imediat dupa incidentul nuclear din sudul Frantei, iar in acest moment aduna informatii despre acesta.

Centrala de la MarcouleFoto: Reuters

O explozie s-a produs, luni, la un depozit de tratare a deseurilor nucleare din Marcoule (sudul Frantei), existand pericolul unei scurgeri radioactive, anunta AFP.

Ora 16:37: Agentia Internationala pentru Energie Atomica a activat Centrul de urgenta imediat dupa incidentul nuclear din sudul Frantei, iar in acest moment aduna informatii despre acesta.

Ora 16:08: Autoritatile franceze pentru siguranta nucleara: Riscul de scurgere radioactiva este foarte scazut, potrivit France 3.

Ora 15:52: Comisariatul pentru Energie Atomica: Nivelul de radioactivitate in zona nu a crescut.

Ora 15:32: Depozitul de deseuri nucleare a fost izolat, fiind trasat un perimetru de securitate in jurul sau. Explozia s-a produs in apropierea unui furnal, iar cauzele nu sunt deocamdata cunoscute.

Ora 15:21: Un mort si 4 raniti, bilatul prezentat de AFP.

Ora 15:05: Reuters scrie ca explozia s-a produs la un depozit de tratare a deseurilor nucleare, iar in zona nu se afla niciun reactor nuclear.

Ora 15:01: Bilantul exploziei: un mort si trei raniti (dintre care unul grav), potrivit bilantului neoficial prezentat de France3.

Ora 14:58: Politia franceza anunta ca zona nu este contaminata radioactiv, in urma exploziei, potrivit Reuters.