Un kamikaze a detonat sambata un camion capcana, la intrarea unui post intr-un avanpost de lupta al NATO in centrul Afganistanului, provocand ranirea a 89 de persoane, dintre care 50 de soldati americani, a anuntat duminica armata Statelor Unite, potrivit AFP.

Talibanii au revendicat pe site-ul lor de Internet acest atac comis cu o zi inainte de comemorarea a zece ani de la atentatele din 11 septembrie, la New York si Washington.

Explozia s-a soldat cu "89 de raniti si a facut o gaura de sase metri in zid", a declarat pentru AFP comandantul David Eastburn, un purtator de cuvant al armatei americane, in apropiere de Jalalabad, oras important din estul Afganistanului.

Printre raniti figureaza 50 de soldati americani si 15 afgani, a subliniat comandantul Eastburn, care nu a precizat daca este vorba despre civili sau militari. Identitatea celorlalti 24 de raniti nu este cunoscuta pentru moment.

Talibanii anuntasera ca atacul lor a provocat moartea celor 50 de soldati, insa acestia obisnuiesc sa exagereze bilantul atacurilor.

Pe 7 octombrie 2001, americanii, in fruntea unei coalitii internationale, au declansat ofensiva in Afganistan, dupa refuzul talibanilor - aflati la putere din 1996 - sa il "ofere" pe Osama Bin Laden.