Osama bin Laden dorea ca rapitorii Al Qaeda sa foloseasca ostaticii francezi pentru a-l discredita pe presedintele francez Nicolas Sarkozy si politica sa de securitate inaintea alegerilor prezidentiale de anul viitor, posibil prin uciderea acestora, potrivit informatiilor oferite de radioul France Info, citate de Reuters.

Osama bin LadenFoto: Reuters

Postul de radio francez spune ca bin Laden a emis instructiuni scrise membrilor Al Qaeda din ramura Africii de Nord, cunoscuta drept AQIM, despre cum sa manevreze grupul de ostatici, inclusiv cinci ostatici francezi capturati in Nigeria anul trecut. Patru din cei cinci ostatici francezi capturati anul trecut, in septembrie, sunt inca tinuti captivi de Al Qaeda, dupa ce Franta a refuzat sa plateasca 90 de milioane de euro pentru eliberarea acestora.

In ultimele sale mesaje difuzate la radio, bin Laden si-a justificat gestul de luare a ostaticilor francezi ca urmare a tratamentului aplicat de Franta populatiei musulmane.

Luarea de ostatici si mesajul lui Osama bin Laden au pus in alerta autoritatile franceze si au ridicat gradul de alerta in eventualitatea unui atac terorist, mai ales ca Franta era vulnerabila in urma adoptarii legii care interzice purtarea valului islamic in public.

Radioul, care a citat surse din serviciile secrete franceze, a dezvaluit ca informatiile provin din documentele gasite in resedinta lui bin Laden din Abbottabad, Pakistan.