Procesul fostului presedinte francez Jacques Chirac, acuzat de "deturnarea fondurilor publice", va avea loc la Paris, insa in lipsa acestuia. Tribunalul a autorizat astazi ca Chirac sa fie reprezentat la proces de avocatii sai din cauza problemelor se sanatate invocate de fostul presedinte, informeaza AFP.

Jacques ChiracFoto: Agerpres

"Aspectul personal nu va fi ordonat", a anuntat presedintele presedintele tribunalului din Paris, Dominique Pauthe, dupa prima zi a sedintei. Dezbaterea pe fond va incepe marti dupa-amiaza, a adaugat el.

Dominique Pauthe a citat in prealabil raportul medical care i-a fost trimis vineri de Jacques Chirac, care va implini 79 de ani in noiembrie, si unde acesta a invocat "tulburari severe de memorie" si "importante erori de judecata si de rationament". Instanta nu a considerat necesara ordonarea unei expertize medicale.

Fiica adoptiva a fostului presedinte francez, Anh Dao Traxel, a declarat ca tatal sau nu a recunoscut-o in luna februarie si ca acesta este un "biet batran bolnav".

Chirac, presedintele Frantei intre anii 1995-2007, este acuzat de "deturnarea fondurilor publice" in timpul mandatului de primar al Parisului si risca pana la zece ani de inchisoare. El mai este acuzat ca ar fi organizat un sistem de locuri de munca fictiv, platit din banii contribuabililor parizieni.