Un puscas marin britanic a cerut prin testament ca, in cazul in care va muri pe front, prietenii sai sa mearga in Las Vegas si sa organizeze o petrecere, informeaza LATimes. David Hart a pus la dispozitia prietenilor sai 163.000 de dolari. Soldatul a fost ucis in Afganistan anul trecut.

David Hart (23 de ani), originar din York, a fost ucis anul trecut in districtul Sangin din provincia Helmand, in timp ce se afla intr-o misiune de patrulare.

El facea parte din unitatea 40 Commando Royal Marines, ce avea ca misiune inlaturarea talibanilor din regiunea cunoscuta drept unul dintre bastioanele lor principale.

LA Times scrie ca, asemenea multor soldati detasati in zone de conflict, Hart incheiase o politia de asigurare. Dupa moartea lui, familia a descoperit ca soldatul ceruse prin testament ca 50.000 de lire sterline sa fie oferiti unei organizatii ce se ocupa de militarii raniti, in timp ce alte 100.000 de lire sterline (circa 163.000 de dolari) au fost destinati prietenilor sai, civili si militari, pentru a merge sa petreaca in Las Vegas.

Luna trecuta, 32 dintre prietenii sai au mers in Las Vegas. "Pe o scara de la 1 la 10, as spune ca vacanta asta a meritat nota 11", a declarat cel mai bun prieten al soldatului, Andy Hare, adaugand ca grupul a ajuns in Vegas in cursul serii si s-a dus direct la un cazinou. "Stiu ca lui David i-ar fi placut asta, deoarece iubea vacantele cu prietenii sai", a spus Hare.