Romania are cea mai mare mostenire de agricultura cu valoare naturala ridicata (HNVF) din Europa, afirma reprezentantii World Wide Fund for Nature (WWF) pe blogul proaspat lansat, Produse din Natura. Luminita Tanasie, Director de Program WWF Dunare-Carpati Romania, s-a aflat in redactia HotNews.ro si a discutat cu cititorii despre produsele traditionale, cunoscute mai nou ca produse bio sau hrana organica. Care sunt acestea, cum pot fi recunoscute, unde se gasesc si care sunt avantajele folosirii lor sunt doar cateva din temele care pot fi abordate.

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Consumul produselor traditionale romanesti, dincolo de valoarea gastronomica a gustului, sustine conservarea acestor peisaje naturale de o valoare naturala si estetica incomensurabila. Blogul "Produse din Natura" initiat de WWF, este dedicat consumatorului responsabil, care prefera produsele traditionale, contribuind astfel la cresterea veniturilor din agricultura extensiva, la protejarea biodiversitatii si a peisajelor rurale unice.

Fondata in 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai mari si eficiente organizatii internationale independente care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii. WWF are aproximativ 5 milioane de sustinatori in toata lumea si o retea activa in peste 100 de tari.