Trebuie sa ne ferim de alimentele care, consumate in cantitati foarte mici, ne ofera foarte multa energie, pentru ca noi nu mai cosumam atata energie cata consumau parintii sau bunicii nostri, este de parere medicul Corina Zugravu, invitatul emisiunii "Bucuresti punkt Bonn", realizate de HotNews.ro si Deutsche Welle. Ea sustine, de asemenea, ca miturile privind dezavantajele margarinei ar fi trebuit demontate de producatori, care n-au stiut sa explice publicului ca metoda de producere a acestui produs s-a modificat radical in ultimii 20 de ani. In ceea ce priveste dietele, Zugravu explica faptul ca secretul acestora consta in cosumarea cu moderatie a anumitor alimente, nu in lipsa lor din meniu.

Emisiunea "Bucuresti punkt Bonn" este difuzata in fiecare vineri, de la ora 17:00, pe frecventele Deutsche Welle si pe HotNews.ro.

Asculta emisiunea "Bucuresti punkt Bonn"

Descarca emisiunea in format MP3

Inregistrarea emisiunii a fost precedata de o discutie online cu cititorii HotNews.ro.

Fragmente din discutia online

  • Nu are niciun fel de importanta daca viata dvs este monotona sau nu decat din punctul de vedere al laturii hedonice a alimentatiei, adica s-ar putea sa nu va mai faca placere dupa un timp consumul acestor alimente.
  • Cheia succesului unei diete sanatoase nu este stabilirea de interdictii absolute, ci moderatia.
  • Pe termen lung, dieta Atkins poate perturba echilibru lipidic.
  • Singura modalitate de a slabi eficient este sa reducem numarul de calorii si nu sa le luam numai pe seama anumitor principii nutritive.
  • De regula, grasimile bune sunt cele vegetale (uleiuri, margarine tartinabile) si cele din peste, dar pentru un copil mic si grasimile de origine animala sunt importante.
  • Ar trebui sa fiti bucuros ca sunteti subponderal la 45 de ani. Acest lucru va ofera pe termen lung foarte multe avantaje pentru sanatate.
  • Pentru psoriazis oricum trebuie sa mancati numai alimente extrem de proaspete si putin procesate.
  • Cat despre locurile unde se depune grasimea...hormonii feminini sunt "vinovatii"...asa trebuie sa arate o femeie din specia noastra, natura nu tine seama de canoanele moderne de frumusete:)