Cine mai face rugby in Romania? Sunt sporturile de echipa in criza? Este sportul scolar in colaps? Marian Ceausu si-a propus sa readuca rugby-ul romanesc in atentia publicului. Si-a concentrat demersurile pe organizarea unor actiuni care sa stimuleze interesul tinerilor pentru rugby si sa ii atraga in numar mare catre acest sport. El a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre activitatea Galaxia Sport, despre rugby-tag, sportul scolar si viitorul sportului romanesc.

Nota redactiei:Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Fragmente din intalnirea online

  • O sa se introduca 3 ore de sport obligatoriu de sport pe saptamana.
  • De anul trecut in clasele 1-4 educatia fizica nu se face cu invatatorul, se face cu un profesor de sport.
  • Cei mici au inceput sa ceara profesorilor sa joace rugby-tag in locul celorlalte sporturi.
  • Ce este rugby tag? Copiii au o centura de care atarna 2 esarfe iar purtatorul de balon poate fi oprit numai prin smulgerea unei esarfe din cele 2. Se considera ca este placat jucatorul si trebuie sa plaseze, evitandu-se contactul fizic intre jucatori.
  • Regulile se pastreaza de la rugby: pasa intotdeauna inapoi, iar eseul se marcheaza culcand mingea in spatele liniei de fund. Exista regulamentul pe www.galaxiasport.ro si pe www.rugby.ro.
  • Sportul formeaza caractere, invata copii sa comunice, sa-si ajute aproapele si-l pregateste pentru ceea ce urmeaza in viata.
  • Meciurile de pregatire se desfasoara in scoala, iar cupele pe sector au loc pe terenurile de rugby ce exista in sectorul respectiv: in sectorul 1 este stadionul Grivita, parcul Copilului, sectorul 2 stadionul Dinamo, sectorul 3-4 stadionul Olimpia, sectorul 5-6 pe stadionul Steaua.