Sustenabilitatea este noul indicator în funcție de care este evaluată o companie – de la potențialul său de afaceri pe termen lung, până la capacitatea de atragere a talentelor sau de a răspunde normelor internaționale pentru protecția mediului.

Synotech Global Services România, Best Performer în sustenabilitate în 2022 Foto: Innova Engineering

Potrivit World Economic Forum, un studiu Gartner arată că în investițiile lor din 2020, 85% din investitori au evaluat factorii ESG (sustenabilitatea pentru organizații este evaluată în funcție de indicatori de mediu, sociali și de guvernanță, cunoscuți sub acronimul ESG, de care vom auzi tot mai des). Totodată, 73% din consumatorii din generația Z declară că sunt dispuși să cheltuie mai mult, pentru achiziția de produse sustenabile, iar un studiu Deloitte relevă că 49% din reprezentanții generației Z și 44% din millennials spun că au luat decizii de carieră conform cu o serie de criterii etice importante pentru ei. O nouă funcție începe să își facă loc în organigrama corporațiilor, cea de Chief Sustainability Officer (CSO).

Soluții de ultimă oră dictate de o strategie corporativă dedicată grijii pentru planetă

Sustenabilitatea coboară din sfera termenilor vagi, într-una în care încep să fie create mecanisme clare de implementare și evaluare în cadrul organizațiilor. Din linia 1 a acestor companii în țara noastră face parte Synotech Global Services România, integrator de soluții de centre de date specializat în proiectarea, planificarea, ingineria, construcția, întreținerea și administrarea centrelor de date și a camerelor tehnice și de control. Compania face parte din același grup de firme în care se află și Innova Engineering, specializată în servicii high-end la nivel național și internațional în IT&C, soluții hardware/software, proiectare și execuție de date, proiectare infrastructură AC&DC și HVAC și servicii de întreținere.

Partener al APC by Schneider Electric, Synotech Global Services România a fost desemnată Best Performer în sustenabilitate în 2022, în cadrul Schneider Electric Global Award Recognition Program, acordat pentru prima oară pe baza rezultatelor înregistrate prin acțiunile de sustenabilitate, în România.

Anul trecut, Synotech Global Services România a abordat sustenabilitatea la nivel strategic, acțiunile sale la nivel intern și în relație cu proprii clienți urmărind consecvent obiective de reducere a consumului energetic și a amprentei de carbon. În relație cu clienții săi, compania a proiectat și implementat soluții integrate de centre de date de înaltă eficiență energetică, utilizând eficient mai multe tipologii tehnologice de ultimă oră, cu rezultate demonstrate.

Printre schimbările implementate la nivel intern, Synotech a ales utilizarea unor echipamente de răcire cu refrigerant ecologic, a introdus soluții de automatizare a consumului de energie electrică în clădirea în care își desfășoară activitatea, a optimizat consumul de energie utilizată pentru încălzire și a stabilit partenariate cu companii pentru reciclare.

Prin acțiunile de decarbonizare pe care le-a integrat în optimizarea proceselor, compania a reușit să evidențieze importanța sustenabilității în industrie și să promoveze, în rândul clienților săi, soluțiile potrivite pentru reducerea amprentei de carbon. De asemenea, în propria sa strategie, a conturat obiective sustenabile susținute de invesții pe care dorește să le realizeze în viitor – înlocuirea flotei existente de mașini cu combustie internă cu una care include vehicule electrice sau introducerea de instalații de producție a energiei electrice din surse regenerabile.

Synotech Global Services România este un performer de top, nu numai în ceea ce privește sustenabilitatea, ci și la nivel de business, fiind unul dintre partenerii ce dețin cel mai înalt nivel de certificare oferit de către Schneider Electric România în zona centrelor de date, ELITE Data Center Partner.

Experiența Synotech în domeniul proiectării și construcției de centre de date reprezintă un avantaj real ce îl recomandă ca principal furnizor de soluții la cheie în domeniul centrelor de date. Synotech este cu un pas înainte atât prin soluțiile dezvoltate, cât și prin echipa de profesioniști experimentați și palmaresul unor proiecte de anvergură, al căror succes îl recomandă ca principal integrator în domeniul centrelor de date.

​Articol susținut de Innova Engineering