Suplimentul de promovare a platii taxelor si impozitelor cu cardul

15 noi primarii accepta plata prin card a taxelor si impozitelor locale

Marţi, 16 martie 2010, 12:47 Taxe si Impozite - Informatii TI

Campania de promovare a folosirii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale, demarata de Visa Europe si bancile membre din Romania la inceputul acestui an, marcheaza o etapa importanta – 15 noi primarii au instalat POS-uri la ghiseele administratiei locale.

In total, 56 de orase din intreaga tara accepta plata prin card a taxelor si impozitelor prin intermediul retelelor de POS-uri instalate la ghiseele administratiilor fiscale sau a Internetului. Plata se poate face cu orice card, fie el de debit sau credit, emis de catre orice banca. In cazul in care administratia financiara ofera aceasta facilitate, plata se poate face total sau partial, la fel ca in cazul platii cu numerar.

„Visa Europe, impreuna cu bancile membre, va continua discutiile cu autoritatile locale pentru a introduce plata taxelor si impozitelor locale prin card, cel putin in toate resedintele de judet din tara, in acest an. Achitarea impozitelor cu ajutorul cardului este avantajoasa atat pentru contribuabil, cat si pentru administratie”, declara Catalin Cretu, General Manager Romania, Visa Europe.
 
Plata prin card a taxelor este sigura, comoda, si are de asemenea avantajul de a va scuti de un drum la bancomat pentru a merge cu numerar la ghiseele administratiei locale, asa cum este cazul pentru majoritatea posesorilor de carduri de salarii, sau a pensionarilor care isi primesc pensiile pe card. Incasarea impozitelor si taxelor locale cu ajutorul cardului ofera multiple avantaje si primariilor care au astfel un control sporit asupra incasarilor si beneficiaza de reducerea costurilor aferente colectarii taxelor. In plus, primariile care implementeaza plata online prin card a taxelor isi vor imbunatati colectarea la bugetul local prin facilitarea platii pentru acei contribuabili care locuiesc in alte localitati sau alte tari.

Pana la sfarsitul lunii martie 2010, toti cei care isi platesc taxele si impozitele locale cu cardul Visa, pot participa in competitia organizata pe site-ul local.

In cadrul promotiei, se acorda 2 premii pe saptamana, prin tragere la sorti, constand in sume de bani in cuantum egal cu valoarea taxelor si impozitelor platite prin card si dovedite prin actul justificativ - chitanta sau factura. Plafonul valoric maxim pentru fiecare premiu este de 750 RON.

(Suplimentul de promovare a platii taxelor si impozitelor cu cardul) 


Citeste mai multe despre   


4675 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  propunere (Marţi, 16 martie 2010, 17:47)

  atreus [anonim]

  folositi si plata online! Nu se mai merge deloc la ghisee pentru plata taxelor, nu?
  • 0 (0 voturi)    
   :) am vrut si eu (Miercuri, 17 martie 2010, 12:45)

   a [anonim] i-a raspuns lui atreus

   dar cum plata impozitelor se face de maxim doua ori pe an si pentru a plati on-line trebuia sa ma duc sa vorbesc cu cel de la informatica sau asa ceva de la primarie ca sa-mi dea o parola si pentru asta trebuia sa ma invoiesc o zi de la serviciu, M-AM LIPSIT! Mult mai normal ar fi fost o "conventie" intre primarie si felurite banci (printre care, sper, si a mea) ca, automat, la sfarsitul perioadei, primaria sa comunice bancii lista contribuabililor si a sumelor de debitat din conturile lor; am asa ceva cu curentul electric, gazul metan si telefonul, numai nesimitzitzii de la RCS/RDS nu vor...
 • +1 (1 vot)    
  Treaba facuta cu alt "cap" (Marţi, 16 martie 2010, 19:10)

  Ioana [anonim]

  Din pacate, si asta, ca si multe altele, a fost facuta de cei care nu stiu pentru cei care nu mai pot sa rabde prostia....Stiti ca nu se poate plati cu carduri cu cip de securitate? Stiti ca aceste carduri reprezinta noua generatie de carduri si ca sunt banci care nici nu mai emit carduri fara cip? Facem chestii "destepte" de ochii celor care nus tiu, ca functionale vor fi cand o zbura procu" si cand o citi politistu "Kamikaze"....
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Marţi, 16 martie 2010, 23:23)

   cris80 [utilizator] i-a raspuns lui Ioana

   Bravo, ai dreptate. Nu accepta carduri cu chip, cine stie cine le-a aruncat la gunoi si ei le-au luat gratis si le arunca in ochii nostri ca tehnologie super-mega-extra scumpa....
  • 0 (0 voturi)    
   in plus de asta (Miercuri, 17 martie 2010, 1:30)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Ioana

   la plata online nu beneficiezi de reducerea de 10% acordata daca platesti tot impozitul in primul trimestru.

   "Achitarea impozitelor cu ajutorul cardului este avantajoasa atat pentru contribuabil, cat si pentru administratie"
   Gresit - deocamdata achitarea impozitelor cu ajutorul cardului este avantajoasa pentru Visa Europe.
   • 0 (0 voturi)    
    card cu chip (Miercuri, 17 martie 2010, 8:25)

    ion [anonim] i-a raspuns lui dan

    La Baia Mare am platit online, cu card cu chip, si am primit si reducere daca am platit pe tot anul, aceeasi ca la ghiseu.
 • 0 (0 voturi)    
  conturile... (Miercuri, 17 martie 2010, 8:56)

  gorbaciovsky [anonim]

  dati-ne conturile bancare ale administratiei financiare sa putem plati prin ordin de plata, pos-urile instalate la circa financiara sunt inutile daca tot trebuie sa ma invoiesc de la serviciu ca sa ma duc sa stau tot la coada.
  • 0 (0 voturi)    
   Plata online / Ordin de plata (Miercuri, 17 martie 2010, 11:19)

   Marius [anonim] i-a raspuns lui gorbaciovsky

   Pentru contribuabil, cele mai avantajoase metode de a plati impozitele si taxele sunt prin plata online sau ordin de plata. Cautati site-ul primariei si veti vedea daca au aplicatie pentru plata online si cum se foloseste. Daca nu au aplicatie pentru plata online, veti gasi pe site conturile bancare ale trezoreriei si explicatii pentru a efectua un ordin de plata.
   Daca nu gasiti aceste informatii pe site, cu siguranta va fi un numar de telefon. :) Sunati si cereti informatiile de care aveti nevoie sa platiti online. Sper ca in scurt timp nici in Ro nu va mai fi nevoie sa stam la cozi pentru orice. In alte tari plata online este ceva banal.

   Aceasta plata prin card la sediul administratiei locale este in primul rand avantajoasa pentru Visa Europe si altii ca ei...
 • 0 (0 voturi)    
  Aceasta... (Miercuri, 17 martie 2010, 13:51)

  Gigi [anonim]

  ....este adevarata "reforma a statului" (si comunicarea bi-directionala intre autoritati si contribuabil prin mediu online si plata ....daca se poate) nu prostiile de care se tin politicienii nostrii "de top".


Abonare la comentarii cu RSS

Asigurari si Pensii
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version