Campania de promovare a folosirii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale, demarata de Visa Europe si bancile membre din Romania la inceputul acestui an, marcheaza o etapa importanta – 15 noi primarii au instalat POS-uri la ghiseele administratiei locale.

In total, 56 de orase din intreaga tara accepta plata prin card a taxelor si impozitelor prin intermediul retelelor de POS-uri instalate la ghiseele administratiilor fiscale sau a Internetului. Plata se poate face cu orice card, fie el de debit sau credit, emis de catre orice banca. In cazul in care administratia financiara ofera aceasta facilitate, plata se poate face total sau partial, la fel ca in cazul platii cu numerar.

„Visa Europe, impreuna cu bancile membre, va continua discutiile cu autoritatile locale pentru a introduce plata taxelor si impozitelor locale prin card, cel putin in toate resedintele de judet din tara, in acest an. Achitarea impozitelor cu ajutorul cardului este avantajoasa atat pentru contribuabil, cat si pentru administratie”, declara Catalin Cretu, General Manager Romania, Visa Europe.

Plata prin card a taxelor este sigura, comoda, si are de asemenea avantajul de a va scuti de un drum la bancomat pentru a merge cu numerar la ghiseele administratiei locale, asa cum este cazul pentru majoritatea posesorilor de carduri de salarii, sau a pensionarilor care isi primesc pensiile pe card. Incasarea impozitelor si taxelor locale cu ajutorul cardului ofera multiple avantaje si primariilor care au astfel un control sporit asupra incasarilor si beneficiaza de reducerea costurilor aferente colectarii taxelor. In plus, primariile care implementeaza plata online prin card a taxelor isi vor imbunatati colectarea la bugetul local prin facilitarea platii pentru acei contribuabili care locuiesc in alte localitati sau alte tari.

Pana la sfarsitul lunii martie 2010, toti cei care isi platesc taxele si impozitele locale cu cardul Visa, pot participa in competitia organizata pe site-ul local.

In cadrul promotiei, se acorda 2 premii pe saptamana, prin tragere la sorti, constand in sume de bani in cuantum egal cu valoarea taxelor si impozitelor platite prin card si dovedite prin actul justificativ - chitanta sau factura. Plafonul valoric maxim pentru fiecare premiu este de 750 RON.

(Suplimentul de promovare a platii taxelor si impozitelor cu cardul)