Suplimentul publicitar de educatie financiara

In ce sunt investiti banii in asigurari de viata?

Vineri, 25 septembrie 2009, 9:45 Asigurari si Pensii - Informatii


Asigurarile de viata sunt singurele instrumente financiare care pot sa indeplineasca, simultan, atat functia de protectie pentru riscuri esentiale din viata fiecaruia dintre noi (precum decesul sau invaliditatea) cat si pe cea de economisire sau, dupa caz, de investitie. Astfel, exista produse de asigurare de viata care ofera doar componenta de protectie sau produse mai complexe, ce reprezinta in acelasi timp un plasament financiar pe termen lung.

Cea de-a doua categorie include, pe de o parte, planurile financiare cu componenta de economisire (produse traditionale care garanteaza la sfarsitul contractului o suma asigurata si ofera posibilitatea de a obtine randamente superioare prin intermendiul participarii la profit) si, pe de alta parte, planuri financiare cu componenta de investitii (asigurari unit linked, prin intermediul carora aveti acces la programe de investitii diversificate, beneficiind in acelasi timp de expertiza asiguratorului in administrarea fondurilor).
 
Alegerea unui produs sau al altuia trebuie sa tina cont intotdeauna de gradul de risc pe care sunteti dispus sa vi-l asumati, stiut fiind ca, daca in cazul produselor traditionale riscul este foarte scazut, la cele unit-linked riscul este mai ridicat si va apartine in totalitate. Gradul de risc – si pe masura randamentul pe care poate sa il ofere o investitie – depinde de instrumentele financiare alese de asigurator pentru plasarea fondurilor atrase.

In cazul asigurarilor traditionale, fondurile sunt investite aproape exclusiv in instrumente cu venit fix si cu risc scazut, de regula titluri de stat, obligatiuni corporative sau depozite bancare. Ca atare, riscul investitiei este mai scazut, evolutia investitiilor este mai previzibila, dar si randamentul asteptat este mai redus. 

Politele de tip unit-linked presupun plasarea unei parti din prima de asigurare in fonduri administrate de societatea de asigurari sau de un administrator extern, care investesc banii in diferite tipuri plasamente. Cel mai adesea, clientul poate alege intre programe de investitii cu grade diferite de risc (scazut, mediu si ridicat), care depind de ponderea instrumentelor cu risc scazut. Fiind vorba despre investitii pe termene foarte lungi, destinate clientilor cu un apetit mai ridicat la risc, in cazul produselor de tip unit linked asiguratorul plaseaza banii atat in instrumente cu venit fix, cat si in instrumente cu venit variabil. E bine sa stiti ca, daca considerati oportun, puteti decide transferul uniturilor dintr-un program de investitii in altul pe parcursul contractului.

Principalele plasamente folosite de asiguratori in cazul planurilor financiare de tip unit-linked sunt:
 • titluri de stat - sunt instrumente financiare cu grad de risc foarte scazut care atesta datoria publica a emitentului (Ministerul Economiei si Finantelor); pot fi pe termen scurt, mediu (1 - 5 ani) si lung (peste 5 ani).
 • obligatiuni corporative si municipale – instrumente financiare cu grad redus de risc, sunt valori mobiliare care dau dreptul detinatorului la primirea unei dobanzi regulate, precum si la rambursarea principalului la scadenta. Obligatiunile pot fi emise de companii sau de autoritati ale statului (Trezorerii, municipalitati etc.), iar unele beneficiaza de garantia statului sau sunt garantate prin venituri care urmeaza a se realiza in urma finantarii unor proiecte.
 • depozite bancare – reprezinta una dintre principalele surse de fonduri utilizate de bancile comerciale; pentru folosirea banilor, institutiile financiare platesc dobanzi.
 • actiuni – instrumente financiare de baza ale pietei de capital, implica un grad mai ridicat de risc. Tranzactionarea lor pe piete organizate ofera investitorilor posibilitatea de a obtine profituri (cumparand actiuni la un anumit pret si vanzand la un pret mai mare), iar companiilor posibilitatea de a se finanta. Investitiile pot fi realizate atat in actiuni ale pietei de capital din Romania, cat si pe diferite piete externe.
 • titluri de participare la fonduri mutuale – reprezinta un vehicul de investitii care administreaza fonduri atrase de la mai multi investitori, pentru a le plasa in titluri de valoare, cum ar fi actiuni, obligatiuni, instrumente ale pietei monetare si alte active similare.
(suplimentul publicitar Asigurari si Pensii)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4532 vizualizari

 • +8 (12 voturi)    
  In ce sunt investiti banii in asigurari de viata? (Vineri, 25 septembrie 2009, 12:43)

  AlinN [anonim]

  1.Bonusuri pentru directori.
  2.Avocati care sa-ti demonstreze ca nu ai voie sa-ti primesti banii tai inapoi.
  3.Sedii luxoase.
  4.Suplimente publicitare de educatie financiara care sa recolteze continuu alti fraieri.
  • +1 (1 vot)    
   Fiti sinceri cu voi (Duminică, 27 septembrie 2009, 21:57)

   cobra [anonim] i-a raspuns lui AlinN

   Hotnews şi cu ING (dar, putea foarte bine să fie şi alta) au convenit să publice în serial acest supliment de educaţie financiară. De ce credeţi? Pentru că există o astfel de educaţie financiară atât de consistentă? Categoric nu. Iar unele remarci de aici dovedesc acest lucru.
   Oamenii inteligenţi profită de această ocazie pentru a se informa mult mai bine în legătură cu acest domeniu de activitate. Ceilalţi îşi dau cu părererea prin aprecieri care de multe ori frizează ridicolul.
   1.Bonusuri se acordă la toate firmele care vor să recompenseze performanţa, indiferent de domeniul de activitate. Deci, care e problema ta? Că nu primeşti aşa ceva? Înseamnă că nu eşti performant.
   2. Comentariu penibil. În primul rând, un client care are o problemă o discută cu consultantul, iar dacă nu doreşte să vorbească cu acesta vorbeşte cu o persoană de la relaţii cu clienţii.
   Auzi, avocaţi...
   3. Am mai discutat de acest subiect, dar tu citeşti pe sărite. Citeşte cu atenţie TOT acest supliment de EDUCAŢIE FINANCIARĂ.
   4.Unul ca tine dovedeşte că sunt absolut necesare. Ai o reducere de 100% ca să te informezi înainte de a-ţi da cu părerea.
   • 0 (0 voturi)    
    M-am informat. (Luni, 28 septembrie 2009, 9:04)

    AlinN [anonim] i-a raspuns lui cobra

    95% din colegii mei imi spuneau acum vreo 5 ani, pe un ton soptit, cu o voce incarcata de emotie, cum nu mai esti descurcaret daca vrei sa-ti pastrezi banii sau sa-i cheltuiesti pe ceva, ci daca ii investesti la o societate de asigurari. Si pentru ca eram de treaba, primeam de la ei niste numere de telefon, sa am si eu acces la borcanul cu miere. Evident ca m-am uitat pe internet sa ma informez in mare. Mi se parea destul de riscant, dar nu eram decis. Totusi, avand figura colegilor mei din timpul destainuirii lor in minte, cu ochii stralucitori ca doi luceferi, roseata care le aparea si le disparea din obraji, intocmai cum isi schimba culoarea calamarii atunci cand vor sa semnalizeze o emotie, n-am putut sa refuz o intrevedere cu cineva de la ... ghiciti de unde?
    Pentru ca a avut loc in Mall, si nu intelegeam bine nici sensul cuvintelor si uneori nici cuvintele, clar ca nu am semnat nimic, desi agentul ... ghiciti de unde, a fost mai mult decat staruitor. Acasa, in liniste, am inceput sa studiez cu creionul in mana., citind si ce era scris cu litere mici si traducand expresiile aparent tehnice. Si ce sa vezi? Ti se spunea clar ca poti sa depui in 5 ani 200 mil. si sa fie ai tai vreo 170. Cand am dat telefon agentului acesta mi-a spus sa ignor acea coloana, nici el nu stie ce este, dar multi au facut asigurari asa ca ar fi intelept sa fac si eu.
    Ce pot sa va mai spun? Ah, da, colegii mei nu mai au 2 luceferi in cap.
    • 0 (0 voturi)    
     Investiţie, nu asigurare (Luni, 28 septembrie 2009, 10:26)

     cobra [anonim] i-a raspuns lui AlinN

     Lăsând la o parte stilul pseudosiropos folosit de tine şi revenind la unul direct, sunt câteva observaţii de făcut.
     1. Dacă vroiai strict INVESTIŢIE, atunci nu ai nimerit unde trebuie. Pentru aşa ceva există fonduri de investiţii sau bursa. Şi la unii şi la alţii sumele de plecare sunt mult mai mari decât în cazul unei asigurări. Dacă vroiai ca pe lângă investiţie să ai şi asigurare, atunci sfatul colegilor a fost bun, dar ai parcurs doar o parte din drum.
     2.O întâlnire într-un loc public unde este şi gălăgie nu este locul cel mai potrivit pentru o discuţie serioasă şi te cred că nu ai înţeles mare lucru. Şi tu, şi consultantul aţi greşit că aţi continuat discuţia acolo. Dacă erai cu adevărat interesat de informaţiile pe care putea să ţi le transmită, propuneai un alt loc de întâlnire, ori la tine acasă, ori (mai bine) la agenţia unde lucrează. În fine, asta e.
     3.De semnare, nici nu se pune problema s-o faci acolo şi nu recomand ABSOLUT NIMĂNUI acest lucru. E simplu de ce.
     4.Nu prea înţeleg care este acel text din vreun document ING despre care tu spui că este scris cu litere mici.
     5.Un contract serios de ASIGURARE DE VIATA care are componentă de investiţie sau de economisire nu-l faci pe 5 ani. Aia este limita minimă, dar nu recomand nimanui aceasta durată. De fapt, cu cât este mai lung, cu atât este mai rentabil acel contract. În primii ani sunt cheltuieli care trebuie amortizate şi abia după aceea se pune problema să apară şi primele rezultate.
     Legat de cifrele menţionate de tine, lucrurile ar fi fost mult mai bine înţelese dacă separai cele două componente ale asigurării: cea de protecţie (deces, invaliditate, spitalizare, interventie chirurgicala) care NU SE INVESTESTE, de componenta de investitie/economisire care SE INVESTESTE. Tu vrei să investesti şi să fii şi asigurat în acelaşi timp, dar vrei să plăteşti doar partea de investitii? Păi, asigurarea nu-i gratuită nicăieri. Aici e problema pe care nu ai înţeles-o corect.
  • 0 (0 voturi)    
   asig de viata ING -marea teapa (Duminică, 31 ianuarie 2010, 19:16)

   ionut [anonim] i-a raspuns lui AlinN

   Am incheiat in 2004 un contract de asig de viata si pensie cu cine altii decat ING,dupa 5 ani am decis sa ma retrag,si constat ca in loc sa primesc 50mil lei iau doar 25,agentul spune ca e ok,ca sunt comisioane si penalizari pe care ING le aplica pentru nerespectarea contractului de 20 ani,aceste penalizari nu apar in nici un contract,nu sunt aduse la cunostinta clientului in momentul semnarii contractului,de fapt inexistente in toate paragrafele contractului,ii voi da in judecata si voi aviza comisia de pensii,protectia consumatorului toate organele competente,nu face olandezu legea in Romania!
 • +4 (8 voturi)    
  cum in ce? (Vineri, 25 septembrie 2009, 16:06)

  odorica ion [utilizator]

  Cum in ce? In masini de lux, viloaie, excursii pe tot globul. Totul in tara asta este necontrolabil. Sic!
  • -4 (8 voturi)    
   Frustratilor!!!! (Vineri, 25 septembrie 2009, 18:03)

   sigur [anonim] i-a raspuns lui odorica ion

   Stati voi la mana statului si in cativa ani va vad demonstrand pentru pensii mai mari.
   Habar n-aveti de componenetele asigurarilor (protectie la inflatie, control direct personal al banilor personali, etc). Daca auziti de corupti nu mai miscati nimic. Daca e asa, stati in casa caci sunt accidente, si boli, si vecini, ...Si votati pensia garantata de Iliescu!
   • +1 (3 voturi)    
    Sigur ...ai creierul spalat ! (Sâmbătă, 26 septembrie 2009, 21:13)

    lucid [anonim] i-a raspuns lui sigur

    Draga Sigur,
    Daca ING iti da o leafa, nu inseamna ca nu mai ai voie sa gandesti.
    Sau faci acum exces de zel pentru ca ai auzit si tu ca vine o restructurare crancena si mutarea sediului la cluj ?

    draga Sigur,
    Ai doua alternative : ori te muti la cluj, ori intri in somaj. Ceva "sigur" o sa se intample.
    Si mai lasa-ne cu profitabilitatea produselor ING. Sunt ingrozitor de scumpe aceste produse si asta pentru ca se adreseaza unui segment din populatie cu bani multi si probabil nemunciti.
  • +1 (1 vot)    
   În educaţie financiară (Duminică, 27 septembrie 2009, 22:09)

   cobra [anonim] i-a raspuns lui odorica ion

   Deci, masini de lux, viloaie, excursii pe tot globul... Ai văzut vreo maşină de lux cu sigla ING? N-ai văzut nici măcar una de duzină pentru că este. Şi asta pentru că ING nu investeşte în aşa ceva.
   Dar unii au imaginaţie debordantă.
   Îţi recomand să intri în orice agenţie de asigurări şi după aia să scrii aici despre luxul de acolo.
   În schimb pot să-ţi spun că ING investeşte în oameni şi o va face până când marea majoritate a populaţiei va avea educaţia financiară adecvată. Când se va ajunge la aşa ceva, când vei dori să-ţi faci asigurare nu vei mai avea în faţă un consultant care s-ţi explice cum funcţionează o asigurare de viaţă (se presupune că ştii aşa ceva), ci vei intra într-un ING Direct unde vei introduce datele tale personale şi sumele pentru care vrei să te asiguri, iar poliţa îţi va fi scoasă la imprimantă. Dar asta presupune să ştii despre ce este vorba.
   Nu sunt decât câteva ţări în lume unde se practică aşa ceva şi mai este mult până va fi şi în Romania. De fapt, cam asta e distanţa între noi şi lumea civilizată.
 • +3 (3 voturi)    
  spuneti adevarul pana la capat (Vineri, 25 septembrie 2009, 21:01)

  constantin [anonim]

  Primii bani "sting" comisioanele uriase despre care stiti foarte putin. Ca sa vedeti cum stau lucrurile cu adevarat (pentru cei asigurati de 5-6 ani) facei o solicitare in care doriti sa vi se comunice suma exacta care s-a capitalizat. Puteti sa solicitati sa va fie comunicat in scris si unde au fost investiti banii dvs si daca aveti inima sanatoasa puteti sa aflati si cat ati putea ridica in cazul in care reziliati contractul. Cand primiti raspunsul asigurati-va ca sunteti supravegheati si va recomand sa aveti o pozitie confortabila si sigura.
  :)
  Cititi contractul cu mare atentie si unde se fac trimiteri la conditii generale uitati-va cu lupa si semnati cu avocatul de mana!
  • +1 (1 vot)    
   Hai, până la capăt... (Duminică, 27 septembrie 2009, 22:23)

   cobra [anonim] i-a raspuns lui constantin

   Lăsaţi-l pe avocat în pace că mai sunt ceva ani lumină până când la noi în ţară vor fi avocaţi specializaţi pe acest domeniu.
   Eu când mi-am făcut asigurare de viaţă am analizat ofertele de la companiile din top 10. Dupa ce am înţeles cât de cât cu ce se mănâncă astea, am întrebat consultanţii de la fiecare din aceste companii: de ce mi-aş face la voi şi nu la ceilalţi? Adică, practic am aflat părţile negative de la unii, întrebându-i pe cei de la concurenţă. Abia atunci am trecut la fapte.
   La firmele serioase, informaţiile despre investiţii se publică în presa de specialitate. La ceilaţi... cauţi de-ţi vine acru. Daţi o căutare pe net şi vă veţi convinge. La fel şi cu condiţiile contractuale. Încă mai sunt companii unde consultanţii nu dau condiţiile contractuale potenţialilor clienţi. Păi... înseamnă că au ceva de ascuns sau sunt ei incompetenţi.
 • +3 (5 voturi)    
  nu mai suport sa vad stiri despre ing (Sâmbătă, 26 septembrie 2009, 10:01)

  kalu [anonim]

  mai ales aceste "discutii" care nu sunt altceva decat reclama mascata. Eu am pierdut multi bani in asigurarile ing si m-am saturat de ei.
  • 0 (0 voturi)    
   mai bine (Duminică, 27 septembrie 2009, 20:52)

   mihaela [anonim] i-a raspuns lui kalu

   mai bine un supliment publicitar declarat ca atare decat un articol publicitar prezentat ca o opinie sau stire obiectiva!

   este f simplu, nu da 'click' daca nu te intereseaza! Din lipsa de audienta, vor renunta sa mai plateasca astfel de suplimente
 • -1 (1 vot)    
  in ce sunt investiti banii in asigurari de viata (Sâmbătă, 26 septembrie 2009, 16:02)

  raluca [anonim]

  a-ti stat vreodata de vorba cu o persoana care a fost despagubita de ing pt spitalizare sau deces?dupa ce intrati in legatura cu o asemenea persoana,aruncati cu noroi in ing dacase confirma ce spuneti dv.sau va cereti scuze daca nu aveti dreptate.imi doresc sa ma aflu in preajma sotiei dv.atunci cand v-a primi condoleante pt.ca a ramas vaduva,dar imi va parea rau ca nu v-a fi nici un consultant ing.care sa ii poata oferi o compensare financiara.
  • +3 (3 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 26 septembrie 2009, 19:52)

   florin [anonim] i-a raspuns lui raluca

   raluca, esti o draguta.

   dar te rog MULT de tot: invata "s-a scri" inainte sa te afisezi in public. nu ma intereseaza neaparat sa scrii tu corect, dar de o bucata de vreme mi-e teama ca o sa o iau razna si eu cu gramatica limbii romane pentru ca sunteti din ce in ce mai multi...
 • +3 (3 voturi)    
  :)) (Sâmbătă, 26 septembrie 2009, 16:29)

  Mihai [anonim]

  pt ralucuta :)
  pentru pers despagubita pt deces NU am stat de vorba, pt ca e putin moarta ca sa spuna asa..(da bine nu mortul primeste banii)

  celalalt paragraf e magnific :))
  Ce ai fatuca draga cu omul de doresti sa fii de fata cand se anunta decesul?

  Lucrezi cumva in domeniu si e deformatie profesionala? sau creieraul e putuintel neted de la atatea spalaturi?

  ASA vindeti voi produsele?
  Parerea mea
  • +3 (5 voturi)    
   Sunt disperati astia de la ING (Sâmbătă, 26 septembrie 2009, 21:17)

   grig [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   A venit nevasta-mea plangand : i-a strans la Marriot (ha, deci sunt bani de aruncat !) , ca sa le spuna ca se restrange activitatea si mare parte din departamente pleaca in ardeal.

   Ce sa-i faci, s-au desteptat romanii, veste proasta pentru asiguratori.
   Nu poti sa dai tzepe intr-una si sa nu se vada.
   Hai, pa.
   BTW ; Cornelia, mergi tu la Cluj, eu pe a mea nu o las sa se mute, ok ?
   • +1 (1 vot)    
    Clarificari (Luni, 28 septembrie 2009, 18:57)

    Cornelia Coman, CEO ING Asigurari de Viata [anonim] i-a raspuns lui grig

    Stimate domnule Grig,
    Imi pare sincer rau ca mesajul privind centralizarea serviciilor de asigurari de viata ING Europa Centrala a determinat ingrijorarea sotiei dvs. si implicit a dvs.

    Personal, am considerat important ca o astfel de decizie sa fie impartasita imediat cu angajatii chiar daca in acest moment nu exista suficiente detalii despre modul in care va fi impactat fiecare departament si/sau fiecare pozitie.
    Aceasta actiune de centralizare la nivel regional nu este o caracteristica a ING Group. Multe companii au implementat astfel de proiecte (iar daca ne referim specific la ING, acesta se afla in discutie de cativa ani), toate vizand o eficientizare a business-ului cu atat mai importanta in contextul actual.
    Inca din 2008, ING a dezvoltat un proiect regional de imbunatatire a serviciilor pentru clienti si crestere a eficientei activitatii de asigurari de viata in Europa Centrala. Trebuie sa stiti ca motivul infiintarii acestui Centru este rationalizarea operatiunilor din aceasta zona, diminuarea costului unei polite de asigurare de viata pentru clienti si dorinta de a beneficia de avantajele unei expertize regionale.

    Ne bucura faptul ca Centrul va fi localizat in Cluj-Napoca, locatie aleasa dupa criterii bine stabilite pe care alte orase din alte tari din regiune nu le-au intrunit. Prezenta acestui centru la Cluj este fara indoiala si o importanta oportunitate de dezvoltare profesionala pentru angajatii ING din Romania. Pentru ca parte din departamentele Financiar, IT si Operatiuni se vor muta la Cluj-Napoca in cursul lui 2011, consider ca vom avea timp suficient sa discutam pe larg implicatiile acestui proiect, dorintele personale, si totodata sa gasim solutiile potrivite, confortabile fiecarui angajat. Personal, imi voi dedica timp pentru a discuta cu toti angajatii despre acest proiect regional.

    Clientii ING de asigurari de viata din Romania nu vor fi afectati de acesta schimbare, dimpotriva, vor beneficia in viitor de servicii si mai bune
 • 0 (2 voturi)    
  "ocoliti ING" (Duminică, 27 septembrie 2009, 17:07)

  vali [anonim]

  În anul 2001 mi-am făcut o asigurare de viaţă pentru 30 de ani. Mă gândeam că voi economisi astfel nişte bani şi în acelaşi timp sunt şi asigurat în cay de deces sau accident. În momentul in care am început sa cotizez asiguratorul mi-a spus ca rata anuală se va actualiza în funcţie de indicele de inflaţie. Am optat pt.plata în rate trimestriale iar prima rată a fost de 1.308.000 lei vechi, echivalentul a aprox.40-50 dolari.(atât consideram că pot economisi pe trimestru). În fiecare an ratele trimestriale au crescut la 1.652.000 în al doilea an/trim, 1.820.000 în al treilea an/trim., 2.003.000 în al patrulea an/trim. şi 2.340.000 în al cincilea an.În tot acest timp (5 ani) dolarul a fost relativ stabil, dar eu nu mai cotizam cu aprox.40-50 dolari/lună ci cu aprox.80 dolari pe lună, căci........rata era actualizată cu indicele de inflatie. În ritmul în care creştea rata comparativ cu creşterea salariului nu cred ca mai puteam economisi aşa că am hotărât să nu mai cotizez şi să-mi retrag banii de la ei. In prealabil ei mi-au spus ca numai un an pot sa cotizez cu aceeaşi suma cu care am cotizat anul precedent aşa că soluţia de a plăti o rată fixă era exclusă. După calculele mele în total depusesem 36.492.000 lei vechi.Stiţi câţi bani am primit inapoi ?????????????????
  12.700.000 lei vechi adică aproape o treime din suma economisită. Nu mai amintesc aici de dobânzile aferente sumei respective şi de faptul că aceşti bani au reprezentat de fapt suma economisită în ultimul an şi jumătate. Acest lucru s-a întâmplat la vîrsta de 26-31 ani.....o vârstă la care consider că problemele medicale pot fi rare.Dar....asta e . M-am învăţat minte şi mi-am dat seama că mai bine mă distram de banii respectivi decât să cotizez la seminariile de pregătire ale unora sau la ridicarea unor sedii ING moderne(amintesc că, atunci când am ales să-mi fac asigurarea, sediul ING din Buzău se afla intr-un apartament de bloc de pe strada Spiru Haret; după 3 ani şi-au construit un sediu modern)
  • 0 (0 voturi)    
   asigurari vs. depozit (Duminică, 27 septembrie 2009, 23:20)

   pseudo [utilizator] i-a raspuns lui vali

   dom' Vali, ati investit intr-o asigurare de viata sau intr-un depozit bancar? Ati semnat pe 30 de ani sau pe 5 ani? Par a fi niste diferente.
  • 0 (0 voturi)    
   De reţinut... (Luni, 28 septembrie 2009, 11:07)

   cobra [anonim] i-a raspuns lui vali

   1. Vorbiţi de o ASIGURARE DE VIAŢĂ plătită în lei. În acest caz, referirea la echivalentul în dolari este absolut gratuită. V-a spus cineva că investiţiile care se fac pentru contractul dvs sunt în dolari?
   Nu cred. În aceste condiţii nu puteţi învinovăţi ING (dar e valabil şi pentru celelalte companii) de înrăutăţirea raportului dintre lei şi dolar.
   2. Propunerea care vi s-a făcut de a vă actualiza cu inflaţia sumele asigurate este una corectă, iar dvs nu eraţi obligat s-o faceţi dacă nu vroiaţi. Dacă dvs v-aţi asigurat (să zicem) pentru 50.000 lei şi inflaţia cumulată în cei 5 ani a fost de 5% anual, dacă nu aţi fi făcut-o, acea sumă ar fi fost diminuată ÎN TERMENI REALI cu inflaţia. Dacă aţi făcut-o, atunci a ajuns la aproximativ 64.000 lei şi reprezintă cei 50.000 lei neafectaţi de inflaţie.
   3. Rezilierea contractului este cea mai păguboasă soluţie aleasă de dvs. De ce? În baza contractului încheiat cu dvs şi cu alţi asiguraţi, ING încheie contracte de investiţie cu alţii. Dacă ING nu mai vine periodic cu banii (aşa cum a convenit anual cu dvs şi cu alţii) atunci plăteşte penalizări pentru că şi aceia şi-au făcut planuri cu acei bani. Acele penalizări sunt împărţite proporţional cu cei care au reziliat contractele de asigurare. Cu cât rezilierea este mai devreme, cu atât e mai păguboasă. Dvs aţi ţinut acest contract 1/6 din durată şi aţi primit 1/3 din sumă. Vroiaţi creşteri ca pe timpul Caritasului, de 8 ori? Alea sunt investiţii suspecte şi vă recomand să fiţi precaut când auziţi de aşa ceva. Dacă era o problemă strict financiară, puteaţi să îngheţaţi contractul. Nu mai plăteaţi din acel moment, dar nici nu retrăgeaţi banii. În acest fel, suma asigurată era diminuată la 10.000 lei (să zicem), bani pe care îi luaţi la final de contract (plus o participare la profit).
   4. Ultimele remarci le pun pe seama supărării dvs. Totuşi, dacă faceţi o analiză la rece, veţi trage învăţămintele de rigoare şi veţi lua pe viitor măsurile ce se impun.
   • 0 (0 voturi)    
    Adevarat nume ati ales : Cobra !! :-) (Luni, 28 septembrie 2009, 11:27)

    vipera [anonim] i-a raspuns lui cobra

    Nimic mai adevarat, draga cobra.
    Intr-adevar, agentii de asigurari sunt agresivi ca niste cobre, iar produsele vandute sunt veninoase rau.
    Cred ca am tras cu totii invatamintele de rigoare.

    Intrebare : de ce pe piata din vest vindeti produse mai ieftine ?
    Raspuns : lipsa educatiei romanilor permite bataia de joc pe o perioada mai mare.
    Cat tzine treaba, e bine. Cand nu mai tzine treaba, plecati cu totul, asa cum ati facut in Rusia.
    hai, papapapapapa
    • 0 (0 voturi)    
     Mai ieftine în Vest (Luni, 28 septembrie 2009, 12:13)

     cobra [anonim] i-a raspuns lui vipera

     Sunt cel puţin două motive pentru care în Vest asigurările sunt mai ieftine:
     1. Starea de sănătate a populaţiei este mai bună şi rata de mortalitate specifică este mai mică;
     2. Educaţia financiară este mai bună.
     Să detaliez.
     1. Dacă în Germania, de exemplu, speranţa de viaţă la naştere este de 79 ani, la noi este de 68 ani bărbaţi şi 75 ani la femei. În consecinţă, toate societăţile de asigurări de viaţă din România se folosesc de acelaşi tabel de mortalitate comunicat de INS.
     2. Într-o ţară cu educaţie financiară adecvată, clientul intră într-un ING Direct sau X Direct unde introduce datele personale şi îşi stabileşte SINGUR poliţa de asigurare de viaţă. Citeşte condiţiile contractuale pe ecran şi după ce s-a lămurit, face transferul de bani, iese poliţa la imprimantă şi... gata. La noi, şi la (încă) mulţi alţii există consultantul care trebuie să explice pe înţelesul tuturor cum funcţionează o asigurare de viaţă şi care sunt particularităţile celor pe care el le vinde. Şi cum nimeni nu munceşte gratis, evident că în costul asigurării de viaţă este inclusă şi plata serviciului prestat de acesta.
     Eu am dat doar două motive care mi s-au părut esenţiale.
     La capitolul asigurări de viaţă, Rusia este cam cum eram noi prin 1997 când a intrat ING în România. Îl luau pe Doamne ajută în braţe şi trăiau cu convingerea că totul este OK. În plus, acolo cei care îşi fac asigurări de viaţă aleg în special companiile ruseşti, aşa cum este în Polonia PKZ (un fel de ADAS polonez). Chestie de naţionalism amestecat cu patriotism.
 • 0 (2 voturi)    
  teapa ING (Duminică, 27 septembrie 2009, 19:26)

  tepuitu' [anonim]

  De acord cu aproape toate comentariile.De curind am ingrosat si eu rindurile tepuitilor ING,cind dupa 5 ani de depunere(cca 3900 RON) am fost informat ca voi primi inapoi mult mai putin (2800 ron) cu toate participatiile la profit an de an.Cei care aveti ginduri de colaborare cu ING mergeti intii la un psiholog...nu ca mine!
  • 0 (0 voturi)    
   Neputinta/necunoastere (Luni, 28 septembrie 2009, 11:11)

   cobra [anonim] i-a raspuns lui tepuitu'

   O lectura COMPLETA a acestui supliment te-ar mai lumina şi atunci ai putea să-ţi dai seama cine a greşit. De scuze, mă îndoiesc că îţi vei aduce aminte. Ţine de alt gen de educaţie, nu de cea financiară.
 • 0 (0 voturi)    
  despre intermediari (Luni, 28 septembrie 2009, 10:22)

  andrei [anonim]

  e clar ca scopul ING e sa faca bani (cat mai multi!) - doar nu e societate de caritate. pe de alta parte nu stiu cum se face ca cele mai multe firme care vin in RO nu uita de principiile de etica......
  Cred ca asigurarile de acest gen sunt pentru oameni mai putin educati si/sau cu mai putin timp de analiza a oportunitatilor. In general pt "turma".
  Poti sa economisesti si singur banii aia si sa ii investesti dupa cum doresti (te pricepi, etc) Pe de alta parte e nevoie de "usefull eaters" pt a ridica orice economie..deci cumparati asigurari!!! :)
  • 0 (0 voturi)    
   Din contră... (Luni, 28 septembrie 2009, 11:36)

   cobra [anonim] i-a raspuns lui andrei

   Aşa cum am mai spus, oamenii pot alege 3 tipuri de asigurări:
   - unit linked (cu componentă de investiţie) pentru cei care au toleranţă la risc. Avantaj: potenţial mare de creştere. Dezavantaj: riscuri mari.
   - tradiţionale (cu creşteri garantate) pentru cei care nu au toleranţă la risc. Avantaj: riscuri mici. Dezavantaj: creşteri mici.
   - gen CASCO. Astea sunt pentru cei care consideră că investesc mai bine decât ING sau altă companie.
   ING este prima companie străină care a venit pe piaţa românească a asigurărilor de viaţă (1997) şi tot prima care a venit cu produse de tip unit linked. Toţi zicem că românii sunt superdeştepţi dar că nu avem condiţii să ne arătăm deşteptăciunea. Criza asta a arătat cât de deştepţi suntem la acest capitol şi, cu părere de rău, trebuie să-i dau dreptate şefului de la Grupama, care spunea că piaţa românească nu a fost pregătită (a se citi educată) pentru acest tip sofisticat de produse (unit linked). Din acest motiv, orice încercare de educare a pieţii (ING, parţial BCR) este binevenită.
 • 0 (0 voturi)    
  prima lectie financiara (Luni, 28 septembrie 2009, 11:01)

  goe [anonim]

  Am citit si eu un contract (polita) de asigurare de viata, de la AIG. Cu litere marunte erau precizate zeci si zeci de situatii in care puteam eu sa mor pe gratis: daca ma loveste o masina in timp ce schimb roata la masina mea, daca ma loveste o masina in timp ce merg cu bicicleta, daca mor in timp ce fac sport, in timp ce trec strada, in timp ce beau apa, in timp ce ma uit pe geam, in timp ce ma scobesc in nas, etc etc. Am reusit sa identific o singura situatie in care muream pe bani: daca imi cadea un meteorit in cap, in timp ce stateam in casa, sub o grinda, purtand echipament de protectie certificat pentru impactul cu meteoriti.
  Eu nu zic sa nu va faceti asigurare de viata, dar NICIODATA nu semnati nimic pana nu ati citit contractul. Daca dupa ce l-ati citit si inteles vi se mai pare o afacere, semnati-l. Teparii astia sunt instruiti sa nu va dea sa cititi contractul decat dupa ce semnati o "adeziune" sau ceva de genul asta si platiti prima rata. Apoi o sa vedeti contractul dupa vreo 2 saptamani si chiar daca aveti nervi sa-l mai cititi, e prea tarziu. Asta e o escrocherie.

  Lectia financiara nr 1: NU SEMNA CA PRIMARUL.
  • 0 (0 voturi)    
   Analiză corectă (Luni, 28 septembrie 2009, 11:53)

   cobra [anonim] i-a raspuns lui goe

   Domnul Goe a dat un sfat bun, dar incomplet. Pentru că vorbim de o asigurare de viaţă, aceasta se face în funcţie de NEVOILE de protecţie ale clientului, de DORINŢA şi, evident, de POTENŢIALUL FINANCIAR al acestuia. Recomand cel puţin 3 întâlniri cu consultantul. La prima, vă prezintă produsele pe care le promovează şi, în funcţie de cele 3 criterii de mai sus, vă prezintă la a doua întâlnire mai multe soluţii financiare. O parte din întrebări le puneţi atunci dar, după ce citiţi condiţiile contractuale şi analizaţi soluţia financiară împreună cu celălalt soţ, faceţi modificările pe care le consideraţi de cuviinţă şi întâlniţi-vă a treia oară ca să clarificaţi aspectele care vă interesează. Nu uitaţi că fiecare contract este PERSONALIZAT. De-abia atunci discutaţi concret despre semnarea contractului.
   Este absolut imposibil pentru consultant să vă spună absolut tot, dar important este ca el să vă răspundă la tot ce este important pentru dvs. Şi vă mai spun un lucru: şi el are tot interesul să vă facă un contract corect pentru că în caz contrar nu pierdeţi numai dvs bani, ci şi el.
   În consecinţă, contractul se va semna în condiţii de încredere şi sinceritate şi dacă soluţia financiară corespunde aşteptărilor dvs.
 • 0 (0 voturi)    
  am mai scris (Luni, 28 septembrie 2009, 19:29)

  odorica ion [utilizator]

  in vile, masini de lux, excursii in strainatate.papapa
 • -1 (3 voturi)    
  Cate ceva de adaugat (Miercuri, 30 septembrie 2009, 1:21)

  Octav [anonim]

  Salutari tuturor,

  Am cateva comentarii de facut pentru Cobra (tu ce esti ma, agent de vanzari si vrei sa iti faci target-ul?) si presupusa si sus-pusa CEO (atentie! este CEO in Romania, dar nu stie ce functie detine in limba romana).

  Pentru CEO (am uitat cum ii zice in romana, va rog sa ma scuzati ;) ): CEO am vazut ca sunteti, explicatiile sunt apa de ploaie si abureala. Mult text aiurea ce putea fi rezumat in aproximativ 2 fraze, in care oricum spuneti totul despre nimic. Respecpa, sau daca nu stiti termenul, folositi "sanatate, fericire". De remarcat folosirea incorecta a termenului "locatie" - spre dezamagirea dumneavoastra nu inseamna loc, utilizati DEX-ul pentru mai multe explicatii, continuam cu "impactat" - termen total necunoscut DEX-ului, urmeaza "business-ului" - din nou, limba romana NE DOARE si desigur, "vor beneficia in viitor" - pentru ca meritati, as dori sa le explicati clientilor cum vor putea beneficia in trecut :)
  Nu m-am mai chinuit sa citesc restul glumei de recla.. articol.

  Pentru Cobra - ce nume de detector ai :) Tu banuiesc ca te-ai angajat la ING de mai putin de 6 luni, vrei sa fii angajatul anului si sa intrii in gratiile CEO-ului. Te remarci prin stupiditate, gandire ingusta si multe altele. Pe de alta parte, in companie esti vazut ca esti proactiv si inovator. Stilul agresiv specific asigurarilor, nu te prinde pentru ca nu stii sa mentii si o nota de respect si profesionalism.

  Pentru tine, premiul special de consolare "Macar ai incercat" alaturi de un frigider plin cu carne de la majoritatea cititorilor. Tin sa iti readuc aminte celebra replica "mai bine taci si toata lumea crede ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu".

  Pe final un disclaimer: acest articol reprezinta parerea mea si deci, este subiectiva. Nu necesita niciun fel de aprobare din partea celor doi implicati.

  O seara buna,

  Stati departe de cei ce va "asigura" un viitor mai bun.

  ING, ai legatura :)
 • 0 (2 voturi)    
  Ha ha (Vineri, 23 octombrie 2009, 14:43)

  Octav [anonim]

  Am vazut ca am obtinut un vot negativ pentru post-ul anterior, ma bucura lucrul acesta pentru ca a fost acordat de unul dintre cei doi protagonisti in mod evident. Tacerea lasata dupa confirma ceea ce vroiam sa spun.


  Doua aspecte importante ar mai fi:

  1. modificarea titlului paginii in "Supliment PUBLICITAR de [...]"

  2. sondajul de opinie din dreapta paginii, unde triumfa cu succes la toate categoriile raspunsul.. "Deloc".

  :)


Abonare la comentarii cu RSS
Asigurari si Pensii

ESRI

Distractie si confort maxim la pret modest. Pensiune Azuga-Casa Barcaru. Cazare 28 locuri, bucatarie si bar. Rezervari: 0744.302.373, 0244.326.418
S-a dat START-ul la sezonul nuntilor! Inscrieri urgente! Castiguri garantate! 0730.32.32.16
Google Apps Business si Managed Hosting in Romania, Olanda si SUA prin Appnor MSP.
Cel mai mare numar de marfuri si camioane. Peste 10.000 de membri. Bursa de transport nr. 1 in Romania.
Perdele, draperii, falduri romane. Proiectare si montare perdele, draperii, accesorii pentru orice tip de fereastra. Solutii si executii pretentioase. Noi modelam lumina in casa ta! www.lafereastra.ro
Agrocom France, radacina proiectelor tale. Arhitect peisagist, proiecte 2D/3D, plante ornamentale. Universul dvs exterior modelat cu bun gust. www.pepiniera.com
Reduceri consistente la Zaza Pizza: 12 lei pizza. Intra pe pagina noastra de Facebook si afla produsul si parola zilei.
Vrei permis de camion/autobuz, recunoscut in UE? Vino la PILOTAJ PROF BUZAU pentru permis categoriile B, C, CE si D pe autovehicule de ultima generatie!
Auto Grand - Rent a car. Inchirieri autoturisme cu sau fara sofer. Preturi incepand de la 19 euro/zi.
Calm, Putere, Relaxare. Aikido cu mintea si corpul coordonate. Invatati cum sa va relaxati si cum sa va pastrati calmul in conditii de stress.
Fiecare pacient spune o poveste. Enigme medicale si arta de a formula diagnostice. O carte scrisa de Lisa Sanders, cea care prin rubrica din New York Times a inspirat crearea serialului Dr. House. Pe Psihoshop.ro. Carti de psihologie.

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by