ONU: prevenirea cazurilor de SIDA este în criză

de Cristina Filip     HotNews.ro
Miercuri, 18 iulie 2018, 22:54 Asigurari si Pensii - Informatii


Lupta anti-HIV/SIDA
Foto: Reuters
Înainte cu mai puțin de o săptămână de cea de-a 22-a conferință internațională privind SIDA, UNAIDS trage un semnal de alarmă cu privire la erorile de prevenire, lipsa de finanțare, încetinirea progresului medical și numărul tot mai mare de cazuri de infectare cu HIV, potrivit Le Monde.

Dacă pentru prima dată numărul persoanelor care mor din cauza SIDA scade sub un milion, numărul de noi cazuri de infecții identificate în 2017 rămâne destul de mare: 1,8 milioane adică aproape 5.000 de cazuri pe zi. Directorul executiv al UNAIDS, Michel Sidibé, vorbește despre "o criză". 

Într-un raport intitulat "Un drum lung rămâne de parcurs", publicat miercuri, 18 iulie, organizația consideră că "răspunsul global la SIDA este într-o situație deosebit de îngrijorătoare: succesele, cu siguranță remarcabile - dar încă limitate - pe care le-am cunoscut în ceea ce privește numărul vieților salvate și cazurilor de stopare a infectării cu HIV sunt pe cale să încurajeze un soi de comoditate. La jumătatea drumului către obiectivele care trebuie atinse până în 2020, ritmul progresului este departe de a fi proporțional cu ambiția pe care oamenii par să o afișeze și anume aceea de a preveni un număr de 500.000 de decese din cauza SIDA până în 2020." 

În 2017, 36,9 milioane de persoane erau infectate cu HIV la nivel mondial, un număr care crește în mod mecanic datorită desfășurării terapiei antiretrovirale care le permite oamenilor să trăiască cu virusul. 59% dintre persoanele infectate cu HIV au avut acces la aceste medicamente - de la 53% în 2016. 

În acest moment, tratamentul este prea puțin pentru a ajunge la 30 de milioane de persoane care au nevoie de el până în 2020 - comparativ cu 21,7 milioane în 2017. Se crede că numărul persoanelor care necesită tratament ar trebui să crească cu 2,8 milioane în fiecare an. 

Cu toate acestea, creșterea din 2017 a fost de numai 150.000 de persoane în comparație cu 2016. Acest decalaj reprezintă o măsură a efortului depus pentru a pune capăt unei pandemii care, de la înființarea sa în 1981, a ucis 35,4 milioane de persoane și a infectat 77,3 milioane de persoane. 

În prezent, tuberculoza este principala cauză a decesului: unul din trei pacienți cu HIV suferă de această boală.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

183 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Asigurari si Pensii

ESRI

Distractie si confort maxim la pret modest. Pensiune Azuga-Casa Barcaru. Cazare 28 locuri, bucatarie si bar. Rezervari: 0744.302.373, 0244.326.418
S-a dat START-ul la sezonul nuntilor! Inscrieri urgente! Castiguri garantate! 0730.32.32.16
Google Apps Business si Managed Hosting in Romania, Olanda si SUA prin Appnor MSP.
Cel mai mare numar de marfuri si camioane. Peste 10.000 de membri. Bursa de transport nr. 1 in Romania.
Perdele, draperii, falduri romane. Proiectare si montare perdele, draperii, accesorii pentru orice tip de fereastra. Solutii si executii pretentioase. Noi modelam lumina in casa ta! www.lafereastra.ro
Agrocom France, radacina proiectelor tale. Arhitect peisagist, proiecte 2D/3D, plante ornamentale. Universul dvs exterior modelat cu bun gust. www.pepiniera.com
Reduceri consistente la Zaza Pizza: 12 lei pizza. Intra pe pagina noastra de Facebook si afla produsul si parola zilei.
Vrei permis de camion/autobuz, recunoscut in UE? Vino la PILOTAJ PROF BUZAU pentru permis categoriile B, C, CE si D pe autovehicule de ultima generatie!
Auto Grand - Rent a car. Inchirieri autoturisme cu sau fara sofer. Preturi incepand de la 19 euro/zi.
Calm, Putere, Relaxare. Aikido cu mintea si corpul coordonate. Invatati cum sa va relaxati si cum sa va pastrati calmul in conditii de stress.
Fiecare pacient spune o poveste. Enigme medicale si arta de a formula diagnostice. O carte scrisa de Lisa Sanders, cea care prin rubrica din New York Times a inspirat crearea serialului Dr. House. Pe Psihoshop.ro. Carti de psihologie.

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by