Compania Coca-Cola HBC Romania transmite ca i-au fost semnalate mai multe cazuri de tentativa de frauda prin intermediul unor SMS-uri cu mesaje promotionale false in care este folosit abuziv numele marcii Coca-Cola.

"Diferiti utilizatori de telefonie mobila au primit mesaje prin care erau anuntati ca au castigat un premiu oferit de Coca-Cola. Pentru a intra in posesia acestuia, li se solicita cumpararea unui cod de reincarcare valorica a cartelelor telefonice si, ulterior, apelarea anumitor numere de telefon si comunicarea codului" - anunta compania citata, intr-un comunicat transmis HotNews.ro.

Potrivit aceluiasi document, sistemul Coca-Cola din Romania nu este asociat in nici un fel cu aceste SMS-uri, iar numele marcii Coca-Cola este folosit fara acordul companiei.

Precizari din partea companiei

  • Recomandam consumatorilor sa nu raspunda acestor mesaje si sa nu furnizeze informatii personale sau coduri de reincarcare valorica pentru cartelele de telefonie mobila. Daca au raspuns deja unor mesaje de acest tip, le recomandam sa intrerupa comunicarea cu sursa lor si sa contacteze autoritatile competente, respectiv cea mai apropiata unitate de politie, pentru a se informa asupra modului in care trebuie sa procedeze pentru a reclama aceasta tentativa de frauda si pentru a isi proteja informatiile personale.
  •  
  • In cadrul promotiilor organizate de catre Coca-Cola HBC in Romania, exista intotdeauna un regulament oficial publicat la data lansarii promotiei respective si, in acelasi timp, informatiile din regulamentul oficial sunt rezumate si pe eticheta produselor care participa la promotia respectiva.
  • Coca-Cola HBC in Romania nu solicita niciodata prin SMS, e-mail sau apeluri telefonice informatii despre conturi bancare, parole personale sau coduri de reincarcare valorica a cartelelor telefonice. Le recomandam celor care primesc astfel de mesaje sa fie intotdeauna circumspecti si sa verifice de fiecare data veridicitatea informatiilor apeland linia telefonica cu access gratuit - Coca-Cola Infoline la numarul – 0800 080 800.