Bloggerii care scriu despre mancare sunt urati de toti patronii de restaurante in viata, scrie The Times. In urma cu doi ani jumate, cand au inceput primul blog dedicat mancarii, Dos Hermanos, Simon Majumdar si fratele lui, Robin, faceau parte dintr-un grup restrans de entuziasti care doreau sa exprime prin cuvinte si imagini obiceiurile lor culinare.

Astazi, la deschiderea fiecarui nou restaurant, intalnesti grupuri de persoane care iau notite dupa fiecare inghititura si fotografiaza tot, pentru ca mai apoi, sa se grabeasca acasa sa posteze pe propriile bloguri impresiile.

Sunt mai mult de 10.000 de bloguri despre mancare in lumea intreaga si inca nu se stie cate iau nastere in fiecare zi. Bloguri despre fiecare bucatarie traditionala in parte, despre cum sa gatesti sanatos, despre vinuri, bere si paine de casa. Exista chiar un blog dedicat hot-dog-ului. Orice poate fi gatit si consumat constituie subiectul unui blog.

Editorul Times a facut o clasificare a blogurilor lui preferate de mancare.

1. Mexico cooks

Maiestria Cristinei Potter, cand vine vorba de mancarea mexicana, poate fi inteleasa numai prin prisma pasiunii ei fata de tara care a adoptat-o. Blogul ei este cel mai bun punct de plecare pentru oricine vrea sa invete mai multe despre bucataria mexicana. Pe blogul ei puteti afla cum sa preparati un cocktail de creveti sau quesadillia.

2. Eating Asia

Robert Eckhardt stie totul despre bucataria Asiei de Sud-Est. Fiti atenti la ultimul lui post despre Filipine. Saptamana aceasta incearca bucataria malayeziana si au cinci zile pentru a-i descoperi toate secretele.

3. Silverbrow on food

Silverbrow este jurnalul neconventional al unei persoane obisnuita cu regulile si obiceiurile evreiesti, este scris foarte bine si descrie diverse feluri de macare. In ultimul post gasiti un best of al anului 2008 unde sunt descrise cele mai bune restaurante ale anului trecut din capitala Marii Britanii.

4. Grab your fork

Toti cei care scriu despre mancare ar trebui s-o citeasca pe Helen Yee care scrie despre Sydney in principal. Ultimele ei retete sunt piele de pui crocanta si creveti si calamari gatiti cu chilli.

5. Chocolate and zucchini

Clotilde Dusoulier scrie despre bucataria frantuzeasca si experientele ei din Paris. In ultimul ei post, bloggerita ne da reteta pentru un desert delicios: Dacquoise de zmeura

6. Wine anorak

Jamie Goode incearca sa gaseasca sticla perfecta de vin si descrie lumea bahica plina de mister. Ultimul vin prezentat este un Cabernet Sauvignon din Australia de Sud, Benbournie Cabernet Sauvignon 2002 Clare Valley.

7. The boy done food

Lui William Leigh nu i se poate reprosa decat ca nu gateste mai des. In ultimul episod de pe blogul lui, William povesteste cum a petrecut sarbatorile si si-a ajutat prietenul la magazinul de ciocolata pe care acesta il detine.

8. Refined palate

Liz Haskell si sotul ei John descriu fiecare gust si inghititura pe care le savureaza. Ei descriu cum au gatit pentru prietenul lor, Simon Majumdar, editorul Times, care va publica in curand cartea Eat My Globe: One Year to Go Everywhere and Eat Everything.

9.Cheese and biscuits

Chris Pople isi cauta inca un stil propriu de exprimare, iar blogul lui se poate citi cu placere la ceaiul de la micul dejun. Ultima relatare este despre restaurantul Monro din Liverpool si experienta culinara avuta acolo.

10. Eat like a girl

Mai degraba ca un pui de elefant. Irlandeza Niamh Shields impartaseste retetele ei delicioase si face o evaluare a tot ce a fost interesant in 2008 si ce asteptari culinare are de la 2009.

Bloguri despre mancare in limba romana

Cat priveste blogurile in limba romana, aici este o incercare de top.