La targul imobiliar Condominium se pun la "bataie" apartamente in Romania si in strainantate cu preturi care variaza intre 32.000 de euro si 1,5 milioane euro. In total, sunt oferite peste 8.000 de locuinte si sunt prezentate noua proiecte rezidentiale noi.

Potrivit organizatorilor, companiile ProActive Business Communication si Plus Media, preturile apartamentelor oferite in cadrul Condominium variaza de la 32.000 de euro, o garsoniera, pana la 1,5 milioane de euro, un "penthouse".

La acest targ, noua companii imobiliare lanseaza proiecte rezidentiale amplasate in diferite zone din tara si nu lipsesc nici ofertele externe.

Spre exemplu, RealTime anunta un nou proiect in cartierul Baneasa iar Eurohouse, un ansamblu rezidential in zona de sud a capitalei. Cei care doresc un apartament pe litoral sau la munte au si ei de unde alege: Moglan construieste doua blocuri la Mamaia si alte doua la Predeal. Exista si oferte in strainatate, pentru apartamente in Spania sau Brazilia, de la Promaga.

Bucuresti: oferte noi in zona de nord si in comuna Jilava

In zona "exclusivista" a cartierului Baneasa, cum anunta chiar compania imobiliara RealTime, apartamentele din complexul nou lansat costa intre 235.000 si 480.000 de euro. Valoarea de piata a proiectului este estimata la 9,5 milioane de euro.

In zona de sud a capitalei, mai exact in comuna Jilava, Eurohouse pune la vanzare apartamente de 2 si 3 camere in patru blocuri, cu 770 euro/mp. "In aceste imobile garsonierele deja s-au epuizat. Pentru urmatoarele doua blocuri, care se vor finaliza in martie 2009, pretul va fi de 800 euro/mp", explica Laura Filip, coordonatorul proiectului.

"Pentru achizitionarea unui apartament, se face o "rezervare" la pretul de 1.000 de euro/mp pentru o perioada de 30 de zile. In momentul semnarii contractului se achita un avans 25%, urmand ca restul de 75% sa fie achitat fie integral, fie in trei etape", mai spune Laura Filip. O oferta inedita a companiei o reprezinta un ansamblu de lux care contine un penthouse cu pretul de 1,5 milioane de euro.

Mamaia si Predeal, in topul statiunilor turistice

Pe litoral, in zona Mamaia Nord, se ofera apartamente de 2 camere intr-un bloc finalizat, la un pret promotional de 250 de euro/mp. "Un alt bloc este in stadiul de proiect, dar pretul va fi aici de 1.400 - 1.600 euro/mp", spune Alexandru Moglan, director administrativ al firmei dezvoltatoare. "Oferim si servicii de administrare a proprietatii, inclusiv inchirierea acesteia in regim hotelier", explica Moglan. Compania detine si un ansamblu rezidential la Predeal.

Potrivit organizatorilor, vizitatorii targului imobiliar "Condominium" pot studia 61 de ansambluri rezidentiale cu o capacitate totala de 16.400 de unitati. Proiectele imobiliare scot la vanzare 8.200 de locuinte, care totalizeaza 1,5 miliarde de euro. pe langa ansamblurile din capitala si din statiunile turistice romanesti, exista multe oferte externe care cuprind 1.200 de apartamente in Spania, 2.000 in Brazilia si 180 in Bulgaria.

"Condominium" este deschis vizitatorilor pana duminica, 17 februarie, la Sala Palatului.