Tu unde mergi in weekend? Perspektiva iti face pofta. La Castel, la Cantacuzino, sunt picturi cu lut si alcooluri. Piesa saptamanii e Miorita trupei Frilensar. Iar muzica potrivita e cea suava.

Ghid weekendFoto: Hotnews

10 ianuarie – 4 februarie EXPOZITIE LA CASTELUL CANTACUZINO

Ne/oW Art se cheama expozitia. Picturi realizate cu substante chimice, solventi, alcool, soda, bitum, pamant, decoloranti, vopsele acrilice si tusuri, vor fi expuse la Castelul Cantacuzino.

11 ianuarie – 4 februarie EXPOZITIE “Why Go Outside When Everything Happens Inside My Head”

“Why go outside when everything happens inside my head” este un monolog vizual despre conflictul dintre a fi vizibil, abordabil, cu bateria plina la telefon si mereu functional emotional. Prin contrast, exista reprezentarea vulnerabilitatii, a fricii, a conflictului interior intr-o imagine de plastic, hartie si burete, in miscare. Spatiul este umplut cu hartie pe care artista scrie tot ce ii trece prin cap pe parcursul unei zile, un fel de exercitiu dadaist, dicteu automat, care fura privirea fara sa te lase niciodata sa vezi detaliile. O reprezentare frivola - WOW, FUN, LOL - usor de digerat, usor de uitat, a vietii invizibile, care se consuma dincolo de ecranul telefonului si a calculatorului, dar niciodata complet in afara lor.

11 ianuarie SEARA CU MUZICA SUAVA

Muzica soft, lumea se alinta cu rnb, trap, footwork si alte genuri muzicale. Intrare libera.

11 ianuarie PIESA “Imparatul mustelor”

Scrierea lui William Golding este ultra actuala. Problema violentei, atacurilor tinerilor asupra altor tineri, fenomenul de „bullying” sunt din ce in ce mai acute.

12 ianuarie PARTY: More Or Mess

Playground contemporan cu muzica pe care o stii si prieteni pe care nu-i stii inca.

12 ianuarie GROOVE SI PORTOCALE IN CLUB

Se alege o seara friguroasa de vineri. Se combina cu Groove si Portocale. Se adauga dupa gust muzica buna, dans energic si socializare.

12 ianuarie DE LA STRAIELE DE SAMURAI LA FRAC

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi organizeaza conferinta cu titlul „De la straiele de samurai la frac. Patru secole de calatorie in Japonia”. Evenimentul marcheaza finisajul expozitiei de harti nipone din secolul al XIX- lea, care a fost realizata de Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi in colaborare cu Ambasada Japoniei in Romania si Autoritatea de Informatii Geospatiale din Japonia. Prelegerea va prezenta o comparatie a modului de a-l percepe pe „celalalt” din insemnari ale unor calatorilor occidentali (Kaempfer, Hearn sau Loti) in lumea japoneza, precum si din impresiile experientelor traite de catre japonezi in Statele Unite ale Americii sau Europa (Fukuzawa, Kunitake, Ōgai si Sōseki). In acest fel vom afla ce anume i-a unit sau diferentiat pe niponi de occidentali.

12 ianuarie PARTY: Prove your Groove cu Alex One, Cluj

DJ Alex One jongleaza cu beat-uri de la Hip-Hop, Funk, Soul, pana la Nu-Jazz, Groove House, uneori si Techno sau Jazz.

13 ianuarie SARMALELE RECI LIVE ACOUSTIC

Formatia Sarmalele Reci are 22 ani de cariera muzicala. Muzica Sarmalelor Reci este un amestec original si eclectic de rock’n’roll, funk, jazz si folclor. Versurile lor, scrise cu arta si forta in limba romana, sunt emblematice pentru societatea romaneasca post `90.

13 ianuarie PARTY Tzaca Paca - Ziua regelui

Organizatorul io.rege isi serbeaza ziua de nastere cu un bairam si invita toata lumea: “Bosi si contese, barosani si smardoite, primul party de pe anul asta in regat, dress code (recomandat/optional) : training ( 3 stripes dadada), muzica : nebunia regelui dans din plin”.

13 ianuarie CONCERT DE UNDERGROUND: Sound Direction by AlienLama & Guests

Alien Lama este o intentie artistica muzicala nascuta in Bucuresti, in 2013. A inceput ca un proiect digital care a trecut prin dubstep, glitchhop si IDM, pentru a ajunge in prezent sa incorporeze instrumente si sunete folclorice: fluiere, caval, kalimba, tilinca, etc. Alien Lama trezeste o experienta spirituala, jucausa, imprevizibila, cu efecte spatiale, prin imbinarea dintre elemente etnice ale diferitelor popoare si dispozitive muzicale high-tech. Invitatii lui? TrickSodus Da Muv este un artist din Bucuresti care si-a inceput calatoria muzicala in 2014. Acesta transmite vibratiile sale prin digeridoo in cadrul unui set compus din live looping combinat cu dub, beatbox sau chiar jungle.

13 ianuarie PIESA “Psycho”

"Bine ai venit la motelul Bates. Aici locuiesc eu, Norman, cu mama mea. Avem mereu o camera libera pentru calatorii rataciti. Vrei sa o vezi pe a ta?". Psycho e un spectacol tribut adus lui Alfred Hitchcock. La motelul Bates exista mereu camere libere si o atmosfera intima. Atunci cand Mary Crane cauta un refugiu, il gaseste aici. Norman Bates, proprietarul sensibil si un pic prea atasat de mama lui, e dispus sa o asculte. Camerele din motel sunt mici si curate, iar Fecioara Maria ocroteste clientii de pe pereti. Intr-una dintre ele, Mary Crane o intalneste pe doamna Bates, mama lui Norman. Sau poate pe altcineva. Nu va afla niciodata.

12 ianuarie PETRECEREA STUDENTILOR DE LA ARHITECTURA

Daca ai ajuns si la 10 ore de curs pe zi, fa-ti un bine si reseteaza-ti cortexul vineri seara. Intr-un club, langa Arhitectura.

12 ianuarie TEATRU: “Conversatie dupa inmormantare” de Yasmina Reza

Pe muzica halucinanta a lui Adrian Enescu, un text al copilului teribil al teatrului contemporant, Yasmina Reza in care bantuie mai multe "fantome" care tin de natura umana: sexul, complexul esecului, al ratarii, relatia cu parintii, conflictul intre generatii, incestul, batranetea, moartea, uitarea.

13 ianuarie TUR: Fortul 13 intr-o zi de 13

Intr-o zi de 13 ianuarie se merge la Fortul 13 Jilava, parte din Penitenciarul Bucuresti-Jilava, apoi se mai viziteaza doua forturi parasite de pe Soseaua de Centura.

13 ianuarie PARTY: 3 decades of finest alternative

Crema muzicii alternative din '90 incoa'. Un DJ la platane. Preturi pentru saracani.

13 ianuarie FILM: Amour la Movies On

De fapt, e vorba de un atelier de dezvoltare personala prin cinema. Se cheama MOViEs ON. Organizatorii incep anul cu “Amour”, (2012) de Michael Haneke, un film despre iubirea absoluta, distins cu la Palme d'or la Cannes si cu Oscarul pentru film strain.

14 ianuarie TEATRU: “Inapoi in iarna”

E vremea protestelor. Doi frati vitregi se reunesc dupa mai bine de zece ani. Ea are o agenda revolutionara, el e dintre cei care cred ca nimic nu se poate schimba. Regasindu-se, ambii cauta sa inteleaga cine sunt. Inainte de toate insa, trebuie sa inteleaga de unde vin. 14 ianuarie TEATRU: “O femeie draguta cu o floare si ferestre spre nord” Comedia cotidiana a micilor drame traite de o femeie draguta, a carei singura alinare este o floare.

14 ianuarie WORKSHOP: Introducere in lumea cafelei

Multi dintre noi bem cafea zilnic si chiar de mai multe ori pe zi. Dar cati dintre noi stim cu adevarat ce consumam, cum sa diferentiem, cum sa apreciem cafeaua?

14 ianuarie TEATRU: Mioritza

Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai, intr-o zi cu soare, desi nici macar nu mai conteaza cum era, Dumnezeu a vrut sa-i faca o gluma baciului moldovean si sa-l faca jertfa poporului sau. Doar ca Mioritza noastra nu s-a resemnat, s-a uitat stanga dreapta, a analizat toate posibilitatile si si-a bagat coada stufoasa in treburile prea inalte. Panica in ceruri! Despre mituri, laitmotive si moarte intr-o ora si un pic. Despre cum ar fi dac-ar fi Dumnezeu un pic mai om. Balada face parte din TRISTORY, trilogia emotiilor traditional inchipuite, pusa la cale de Teatrul Frilensar.

14 ianuarie PELERINAJ: 7 Manastiri in jurul Bucurestiului 50 lei / pers

Plecare din Bucuresti la ora 07:00 (Parc Izvor – Bd Libertatii colt cu Splaiul Independentei). Manastirile care se vor vizita sunt: Manastirea Samurcasesti (cu 3 altare), Manastirea Delta Neajlovului, Biserica Draganescu (pictata de Parinatele Arsenie Boca), Biserica Letca Noua (Icoana Maicii Domnului care a plans), Manastirea Comana ( Icoana facatoare de minuni a Sf Nicolae), Manastirea Cernica (moastele Sf Calinic), Manastirea Pasarea ( Icoana Maicii Domunului facatoare de minuni).